6 motive pentru care bebelusii nascuti in iunie sunt speciali – potrivit stiintei | Demamici.ro

Vara e aici, iar daca data probabila a nasterii este in iunie, nu mai ai de indurat mult timp caldura coplesitoare. Luna iunie e una minunata in care sa iti intampini copilul.

Statisticile au dovedit faptul ca bebelusii nascuti in aceasta luna au foarte mult potential. Chiar daca vei aduce pe lume gemeni sau un rac, un lucru este sigur si anume acela ca micutul tau va avea o personalitate foarte puternica.

De ce bebelusii care se nasc in iunie sunt speciali:

Au cele mai multe sanse sa castige un premiu Nobel

Cu toate ca exista foarte multe discutii despre dezavantajele copiilor nascuti in iunie in mediul academic, cauzate de faptul ca sunt printre cei mai mici din clasa, statisticile arata altceva.

Aparent, cele mai multe persoane care au castigat premiul Nobel au fost nascute in aceasta luna.

Te vor tine treaza toata noaptea

Poate ca toate ideile care i-ar putea face pe micutii nascuti in iunie sa castige premii Nobel le vin noaptea.

Un studiu publicat in jurnalul „Sleep” arata ca persoanele nascute primavara si vara au o ora de culcare mai tarzie decat a celor care au venit pe lume in lunile de toamna sau iarna. Copilul nascut in iunie ar putea fi „o pasare de noapte”.

Sunt mai predispusi spre o pozitivitate extraordinara

Spre deosebire de copiii nascuti in lunile friguroase, cei care vin pe lume in iunie au tendinta de a fi pozitivi, senini, cu o dispozitie mai buna. Asadar, o veste buna pentru mamele care urmeaza sa-si aduca pe lume bebelusii in luna iunie.

Sunt mai predispusi la schimbarile de stare

Trecerea de la o stare la alta, foarte rapid, este o alta caracteristica a bebelusilor nascuti vara.

Chiar daca sunt mai pozitivi decat ceilalti copii nascuti in lunile de toamna sau iarna, copiii care vin pe lume vara au tendinta de a trece foarte usor dintr-o extrema in cealalta. Acum pot fi pozitivi si optimisti, iar peste scurt timp devin morocanosi.

Nu sunt atat de dependenti de adrenalina

Studiile arata ca anotimpul in care nastem are impact asupra nivelului de dopamina. Copiii dornici de experiente noi, multe dintre ele riscante, sunt nascuti cu precadere toamna sau iarna.

Bebelusii care vin pe lume in lunile mai sau iunie nu sunt atat de dependenti de adrenalina ca cei nascuti in lunile reci. Asadar, mamele pot sta linistite. Copiii lor nu-si vor dori sa-si asume prea multe riscuri.

Pot fi inalti

Cercetatorii de la Cambridge University au intreprins un studiu prin care au concluzionat ca bebelusii nascuti vara cresc mai inalti decat cei care vin pe lume in lunile reci. De asemenea, acestia tind sa aiba o greutate mai mare la nastere si sa fie mai sanatosi.

Asadar, doar vesti bune pentru mamicile care urmeaza sa nasca in iunie. Cu toate ca copiii lor vor fi printre cei mai mici din clasa, vor fi la inaltime si la propriu si la figurat.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

9 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni