Activități și joacă

1 iunie – Ziua Copilului. Experiențele alături de copiii noștri sunt cel mai frumos cadou pe care îl putem dărui acestora | Demamici.ro

1 iunie – Ziua Copilului. Experiențele alături de copiii noștri sunt cel mai frumos cadou pe care îl putem dărui acestora. Ziua Copilului se apropie cu pași repezi, tu cum te-ai pregătit?

Având în vedere restricțiile cauzate de pandemie în ultimii ani și relaxarea acestora în prezent, de ce să nu profitați pentru a petrece timpul în aer liber sau împreună cu cei dragi? Știm foarte bine cât de afectați au fost copiii de această pandemie (cei mai afectați, de fapt), iar activitățile în familie sau cu prietenii aduc cea mai mare contribuție la înlăturarea stresului, anxietății și a incertitudinii.

Experiențele alături de copiii noștri sunt cel mai frumos cadou pe care îl putem dărui acestora. Dezvoltarea armonioasă a copilului este datorată de timpul petrecut cu cei dragi – mai ales mama sau tatăl. Deci, puneți mai mult accent pe dedicarea timpului copilului vostru în ziua respectivă (și în toate celelalte, ar fi ideal) și alegeți una dintre activitățile următoare sau una gândită și planificată de voi din timp:

  • Ziua lui „DA” – poate fi singura zi din an în care părinții spun „DA” la orice cere copilul atâta timp cât ceea ce cere nu are repercusiuni. De exemplu, dacă cere un cățel, părinții pot spune Nu.
  • Mergeți la bunici, la țară – conform unui studiu recent, pământul are proprietăți antidepresive, iar atunci când oamenii sunt expuși la bacteria respectivă, aceasta determină creșterea producției de serotonină (hormonul fericirii). Mai este necesar să menționăm cât de fericiți vor fi bunicii să vă vadă?
  • O noapte în natură, cu cortul – fie că e la bunici sau într-o mică drumeție, veți avea foarte multe de explorat și experiențele noi sunt mereu pe placul copiilor.
  • Vizită la grădina zoologică/ botanică sau în parc – implicați-vă și fiți alături de ei, nu doar fizic. Explicați-i copilului de ce acel lup nu este domestic, când a început să înflorească planta respectivă și cum își aleg păsările cuibul.
  • Un picnic – dacă tot ați ieșit în natură, luați și rucsacul plin cu gustări și o pătură. Copiii adoră orice fel de activitate distractivă în aer liber, iar picnicul este una dintre ele.
  • Vizită la muzeu, cinema sau teatrul de păpuși – oricare dintre variante este o alegere perfectă indiferent de vreme.
  • O ieșire la piscină – dacă se anunță vreme călduroasă, de ce nu? Asigurați-vă că aveți protecție solară, ochelarii și colacul, dar nu uitați să vă distrați la bălăceală.
  • Ateliere și spectacole organizate în centrul orașului – de cele mai multe ori, în orașele mari sunt organizate tot felul de activități gratuite pentru cei mici la care puteți participa împreună. Urmăriți programul festivalului și spor la distracție!
  • Locuri de joacă organizate – fie că e o terasă care are și un loc de joacă sau un spațiu special amenajat, puteți să mergeți împreună cu cei dragi.

Pentru a lua o decizie cu ușurință în vederea alegerii cadoului potrivit, puteți căuta printre articolele disponibile la fiecare magazin de jucării online sau fizic. Dacă sunteți încă confuz cu privire la ce cadou ar trebui să luați, iată câteva dintre cadourile care nu sunt doar unice și ieftine, dar sunt, de asemenea, o sursă excelentă de învățare pentru copil:

  • puzzle (cu imaginea desenelor preferate, animalul pe care îl apreciază cel mai mult sau imaginea unui basm)
  • tabletă/ laptop de activități (acestea nu sunt foarte ieftine, dar sunt foarte potrivite pentru învățare pe termen lung deoarece conțin poezii, cântecele, forme, culori, asocieri, etc.)
  • cărți (basme, de colorat sau de activități – nu uitați și de creioane colorate)
  • bicicletă sau trotinetă (acum e momentul acela pe care îl așteptați, dacă tot i-ați promis tot anul că îi cumpărați)
  • cifre sau litere magnetice (poate să le lipească pe frigider în ordinea corectă atunci când le învață)
  • jocuri de societate (aici trebuie să acordați o foarte mare atenție categoriei de vârstă)
  • seturi de construit (lego este preferatul multor copii și poate fi o alegere excelentă de la 3 ani în sus)
  • Nisip kinetic (puteți face castele de nisip, puteți ascunde comori în el sau puteți desena o imagine).

Cum aleg cadoul potrivit?

În funcție de vârsta copiilor – Normal că nu poți cumpăra același cadou ambilor copii, dacă aceștia au vârste diferite. Categoria de vârstă este foarte importantă pentru a stabili tipul de jucării preferate de copil și pentru a stimula diferite abilități de dezvoltare.

În funcție de dorințele fiecăruia – Poate unuia dintre copii îi plac foarte mult poveștile și ar aprecia o carte cu basme, poate altuia i-ar plăcea o bicicletă pentru că este foarte activ. Dacă sunteți atenți la preferințele copilului, atunci și cadoul va fi apreciat pe măsură. De ce să îi cumperi o jucărie care va sfârși în mormanul de jucării din cutia uitată printr-un colț al casei?

În funcție de buget – Este foarte important să-ți stabilești bugetul înainte de a căuta cadourile perfecte pentru copii. Știind de ce sumă dispui, o poți împărți la numărul de jucării pe care trebuie să le oferi. În cazul în care ai un buget mai mare, poți organiza o petrecere la care să inviți mai mulți colegi/prieteni de-ai copiilor tăi.

Să aveți un 1 IUNIE plin de bucurie, cu zâmbete și voie bună alături de copiii voștri minunați!

Vezi și: Copilul nu are nevoie de munți de jucării pentru a fi fericit. Alege înțelept jucăriile pentru micuțul tău – sfaturi utile | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână