Ziua in care am incetat sa-mi mai ascund corpul de dupa nastere de sotul meu | Demamici.ro

Confesiune: Imi ascundeam burta de sotul meu.

De cand am nascut cel de-al doilea copil am inceput sa pot bluze din ce in ce mai largi si halate pufoase, supradimensionate, mai mereu. Cand sotul intra in baie uneori, iar eu abia iesisem din dus apucam repede un prosop pe care sa-l infasor in jurul meu.

Dar in momentele intime va veti intreba? Ei bine, tot reuseam sa ascund acea parte din mine – partea in care mi-au crescut copilasii pe care i-am facut impreuna. Incepusem sa ma simt de parca tineam un secret de prea multa vreme si ma saturasem.

Nu mai voiam sa ascund nimic. Recent, cateva cuvinte din partea lui, a barbatului pe care il iubesc, m-au ajutat sa ma transform si sa devin din femeia care se ascundea in mama mandra.

Iata adevarul: Au trecut 2,5 luni de cand am nascut cel de-al doilea copil. Corpul meu insa se recupereaza dupa cele 27 kg pe care le-am luat in timpul sarcinii. Odata eram subtirica si tonifiata. Acum am zone cu piele lasata, vergeturi, colac la burta.

Cateodata mi-e greu sa ma recunosc in oglinda. Dar viata merge inainte si asta trebuie sa fac si eu, sa trec peste. In plus, sora mea se marita peste cateva saptamani si chiar daca nu sunt pe deplin pregatita sa-mi cumpar costum de baie pentru destinatia nuntii ei, Vegasul ne asteapta. Asadar, am mers sa-mi cumpar costum de baie.

„Crezi ca asta e ok?” Am intrebat o prietena. „E dintr-o singura piesa si are aplicatiile astea care mi-ar ascunde burta”. (Costum de baie dintr-o piesa? Aplicatii? Cand mi s-a intamplat asa ceva?)

Am decis sa probez costumul dintr-o piesa cand am ajuns acasa si bineinteles ca in momentul in care l-am tras pe mine i-am auzit cheile zdranganind in usa. Trebuia sa iau o decizie rapida. Sa merg in dormitor sa ma schimb sau sa-i arat cum imi vine? Realizand ca nu as fi capabila sa fug si sa ma schimb in 10 secunde, m-am simtit prinsa in fapt.

Si iata-ma, intr-o zi friguroasa de iarna din Anglia, in silueta mea de dupa nastere etalata intr-un costum de baie, in toata splendoarea. „WOW!” A exclamat el in timp ce intra. „Arati minunat. E nou costumul? Cat de bine iti vine!”

M-am simtit eliberata si incurajata. M-am uitat la el cu atentie si am citit in ochii lui cat de mult ma iubeste. Asa in costumul de baie de „batranica”, cu aplicatii si dintr-o piesa. Si uite asa, departe de fata din Facultate de care se indragostise, de cea de 60 de kg, stateam in fata lui.

Ma privea si ma simteam Regina Lumii. Acela a fost momentul care m-a transformat. Sotul meu vede schimbarile din mine, schimbarile pe care eu ma chinui sa le accept. Corpul meu este diferit de cel pe care il aveam, fara niciun dubiu. Eu sunt diferita, dar si noi suntem diferiti. Suntem o familie.

Sanii mei au alaptat 2 ani. Bratele mele au fost ocupate cu caratul scaunelor de masina, spatele cu purtatul copilasilor „in sa”. Fata mea a mai adunat cateva riduri, multe datorate rasului si zambetelor mandre. Dorm mai putin. Stau pana tarziu sa-mi termin munca si ma trezesc in zori sa hranesc bebelusul numarul 2, dar am atat de multa dragoste in suflet. Viata mea e plina. E plina de fericire si de multumire, de nebunie si de scutece murdare. De training-uri cu olita, de tantrumuri si de bale. Coapsele mele sunt pline. Da, la fel si talia. Aceste lucruri se vor schimba. Kilogramele vin si pleaca, dar dragostea noastra nu se va schimba din cauza asta.

Suntem mai mult decat niste schimbari superficiale are corpurilor la un moment dat al vietii noastre. Asa ca, costumul meu dintr-o piesa, tu, cel cu aplicatii, iti multumesc. Iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa-mi dau seama, pentru ca mi-au amintit ca a mea casatorie e mai mult decat un numar aratat de un cantar si ca atractia dintre mine si sotul meu e mai importanta decat felul in care aratam la 22 de ani. Dragostea noastra este mare, mai mare decat vergeturile.

Pur si simplu MARE.

Traducere dupa Colleen Temple.

Credit FOTO: Desiree Fortin

Citeste si:

SCRISOAREA UNEI FEMEI CU DOI COPII CATRE SOTUL EI: ” ITI DAU VOIE SA IGNORI VALENTINE’S DAY ANUL ACESTA!” | DEMAMICI.RO

AM TIMP SA MUNCESC O VIATA INTREAGA! COPIII MEI NU VOR MAI FI NICIODATA LA FEL DE MICI | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni