Cand mama-sotie isi varsa mereu nervii pe sot: „Dragul meu, de cele mai multe ori trebuie sa suporti „cea mai urata” versiune a mea” | Demamici.ro

Cateodata simt ca nici nu ma mai recunosti cand intri pe usa. La ora la care ajungi acasa de la munca, dupa o zi plina sunt plina de frustrari si nervi. Cateodata fiica noastra n-a vrut sa asculte deloc sau m-a lovit sau a tipat minute in sir care mi s-au parut ani.

Cateodata nu apuc sa fac acel singur lucru pe care mi l-am propus. Uneori am termen limita cu predarea unor lucrari, dar fetita n-a dormit la pranz, ceea ce inseamna ca la ora la care ajungi trebuie sa ma cufund in munca fara sa fi avut o clipa in care sa respir adanc.

Cateodata sunt atat de plina de frustrari incat simt ca voi exploda daca nu le exprim si tu devii principala tinta de descarcare a nervilor mei.

Iti suna cunoscut?

Cand vii acasa dupa o zi obositoare de munca, ma gasesti extenuata, intinzandu-ti copilul sa-l iei in brate. Inainte sa ma intrebi cum a fost ziua mea incep pomelnicul despre cate a facut fii-ta (pentru ca da, in acele momente e a ta). Iti spun despre cat am avut de curatat, cate obraznicii a facut, cat de in urma sunt cu munca si cum va trebui sa stau sa termin ce am de facut pana la o bucata de noapte.

Uneori, dupa ce reusesc sa o pun la somn, intr-un final, ma trantesc pe canapea si ma uit in gol la televizor. Incerci sa te cuibaresti langa mine, dar ma rastesc ca am nevoie de un minut in care sa stau pur si simplu fara sa ma atinga nimeni.

Cateodata, inainte sa ajungi acasa ma suni sa ma intrebi ceva. In acel moment habar n-ai ca de 20 de minute adun jucarii de pe jos si ca am rabdarea in pioneze. Raspund la telefon cu cea mai dulce voce: „Ceee? Sunt ocupata acum. Nu putem vorbi mai tarziu?”

Oricat de mult urasc asta, recunosc ca uneori vezi ce e mai rau din mine si ca trebuie sa te multumesti cu faramele de bucurie si caldura care imi mai raman pana la ora la cate ajungi tu acasa.

Cateodata, a fi mama e o meserie atat de solicitanta incat nu imi lasa nimic in plus sa ofer la finalul zilei. In aceasta perioada, pe cat de plina de implinire e pentru ca ne-am marit familia, pe atat de rece e uneori pentru noi doi. Dar, nu-ti face griji. Tot pe tine te-am iubit primul.

Asa ca vreau sa stii:

Te iubesc. Cred cu sinceritate ca cel mai bun lucru pe care il putem face pentru fiica noastra e sa ne iubim si sa ne punem reciproc pe primul loc. Astfel ea nu va avea doar un sentiment de siguranta care sa ii modeleze personalitatea, ci va avea un etalon pentru propria relatie – una de dragoste si respect reciproc care ii va aduce fericire.

Promit sa incerc sa ma straduiesc mai mult sa rezerv si pentru tine dragoste si rabdare oricat de solicitanta a fost ziua mea.

Te iubesc. Pana la ora la care ajungi acasa, afectiunea mea pare toata consumata. Ore in sir am pupat,am strans in brate, am alintat. Dar, te rog, nu renunta la mine. Am nevoie de tine in multe feluri. Am nevoie inclusiv de atingerile tale, de afectiune si sarutari.

Te iubesc. Pana sa ajungi acasa rabdarea mea ajunge la limita. Am fost nevoita sa fac fata tantrumurilor, sa conving, sa fac atatea lucruri fara sa-mi ies din fire. De asta cand apari in fata mea uneori explodez. De asta te alegi cu tot sarcasmul, cu toate ironiile mai mult sau mai putin fine. Nu am nicio scuza si nu sunt mandra de asta. Iti cer sa ai rabdare. (Poate ca a venit timpul sa plecam impreuna in weekend-ul acela despre care imi vorbeai. Poate ca a venit momentul sa luam o pauza doar pentru noi).

De-a lungul anilor am fost martora transformarilor tale. Am vazut cum ai devenit barbat si apoi tata. Am fost martora formarii familiei pe care o avem astazi si sunt atat de fericita ca am sansa sa imi impart viata cu tine. Asa ca in momentul in care nu primesti cea mai buna parte a mea sper sa-ti amintesti cat te iubesc.

Citeste si:

ZIUA IN CARE AM INCETAT SA-MI MAI ASCUND CORPUL DE DUPA NASTERE DE SOTUL MEU | DEMAMICI.RO

SCRISOAREA UNEI FEMEI CU DOI COPII CATRE SOTUL EI: ” ITI DAU VOIE SA IGNORI VALENTINE’S DAY ANUL ACESTA!” | DEMAMICI.RO

AM TIMP SA MUNCESC O VIATA INTREAGA! COPIII MEI NU VOR MAI FI NICIODATA LA FEL DE MICI | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână