Zambetul sperantei. Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul | Demamici.ro

Zambetul sperantei. Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul. Tracy Maguire isi aminteste momentul in care doctorul i-a prelevat probe bebelusului ei de doar 3 saptamani pentru a-l testa pentru noul coronavirus.

Proaspata mamica sustine ca a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit sa le vada. „A fost pentru prima data cand bebelusul meu a plans cu lacrimi. Am tinut-o la piept in timp ce plangeam si eu. Incercam sa trecem prin aceasta situatie una langa alta”, a declarat mamica pentru BBC.

Nascuta prematur cu doar 1,5 kg la nastere, bebelusa Peyton a fost diagnosticata cu COVID-19 la doar 3 saptamani. Copilul a venit pe lume pe 26 martie, cu 8 saptamani mai devreme de termen.

Cu toate ca se simtea bine in timpul sarcinii, doctorul care o monitoriza pe Tracy a banuit ca femeia ar putea avea preeclampsie si a trimis-o la spitalul Wishaw General Hospital din Lanarkshire.

Vezi si: Primii gemeni nascuti dintr-o mama infectata cu COVID-19. Imagini de la maternitatea din Spania | Demamici.ro

Asa se face ca micuta Peyton a venit pe lume mult mai devreme decat ar fi trebuit. Bebelusa s-a nascut sanatoasa, insa dupa 3 saptamani a inceput sa aiba simptome usoare de boala.

Tusea putin si nasul ii era usor infundat. Mama a apelat la ajutorul medicilor si asa a aflat ca fetita sa a devenit unul dintre cei mai tineri pacienti infectati cu noul coronavirus.

Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul

„Fetita este bine, nu e niciun motiv de panica, doar ca a fost testata pozitiv pentru coronavirus”, i-au spus cadrele medicale mamicii.

„Cred ca doctorul incerca sa ma calmeze, insa simteam ca o luam razna. Ma intrebam cum pot spune ca este bine cand este infectata? Ea care era atat de mica si de plapanda. Totul era necunoscut”, a adaugat mamica.

Lui Peyton i-au fost administrati steroizi pentru a i se intari plamanii, iar asistentele din sectia de Neonatologie au avut o grija deosebita de ea dupa ce a primit diagnosticul. Initial, Tracy, mama micutei, a fost trimisa acasa, in izolare timp de 14 zile.

Femeia i-a rugat pe medici sa o lase sa stea langa fetita ei. I-a implorat s-o lase sa aiba grija de bebelus. In cele din urma, cadrele medicale i-au dat acceptul.

In timp ce numarul mortilor din Scotia a crescut considerabil, micuta Peyton s-a vindecat. Cele doua au fost externate si au mers acasa unde tatal si-a putut strange la piept fetita.

„Ceea ce fac acolo (n.r. – asistentele din spital) e ireal. Isi pun viata la risc pentru a avea grija de bebelusul tau. Nici nu iti dai seama cat de multa recunostinta poti purta unor persoane pana in clipa in care intalnesti astfel de oameni devotati. Pentru toate mamele care sunt ingrijorate. Aveti incredere!”, a adaugat Tracy pentru sursa citata.

Vezi si: Zambetul unui bebelus care a invins coronavirusul, simbolul sperantei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

8 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână