Știri

Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr. Povestea lui este impresionantă | Demamici.ro

Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr. Medicul muncește în subsolul anti-bombă și ajută mamele să-și aducă copiii pe lume.

„Am fost o singură dată acasă, aproape tot timpul sunt aici”, relatează medicul obstetrician Kirill Ventskovsky, din Kiev.

El spune că nu va pleca nici măcar din cauza războiului și nici chiar dacă trupele rusești au asediat orașul, pentru că are o misiune mai importantă.

Kirill Ventskovsky este medic obstetrician-ginecolog de 16 ani și a participat la mii de nașteri. Pe 24 februarie, ziua în care a început războiul în Ucraina, a plecat și el la muncă. Însă, a ajuns acasă doar o săptămână mai târziu.

„Am fost o dată acasă: am trecut puțin pe aici să iau niște lucruri curate. Apoi am mai ieșit de două ori, că bunicii sunt în vârstă. Le-am cumpărat apă, medicamente și atât. Eu sunt aici aproape tot timpul”, spune medicul, pentru reporterii unei publicații locale.

Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr, deși dispune de aparatură puțină

„Avem o sală de naștere improvizată aici. Sunt prelungitoare, două încălzitoare. Din păcate, noi nu am putut aduce monitorul cardiac aici, nu există condiții adecvate pentru a instala echipamentul de monitorizare a inimii, care este folosit în maternitate pentru a asculta bătăile inimii, pentru a monitoriza starea copilului la naștere.

Aveam zile în care toate locurile de aici erau ocupate. Chiar și locuitorii din clădirile de locuințe învecinate au venit la noi, au cerut să vină la noi, i-am lăsat pe toți să intre. Erau atât de mulți oameni.

Acesta este un adevărat război, cu chip de fiară, civilii obișnuiți mor. Văd explozii, găuri de gloanțe în ferestrele secțiilor, ochii înspăimântați ai copiilor. Vreau să tratez oamenii într-o țară pașnică!”, spune medicul Kirill, pentru o publicație locală, tradus de unica.md.

Fotografia virală a unei femei în travaliu a fost făcută noaptea, în această cameră. Spre marea bucurie a tuturor, nașterea a fost cu succes: natural și fără complicații. Nou-născutul ucrainean a fost numit Fedor, mama și fiul au fost externați din spital a doua zi.

Vezi și: Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă: „Sunt bine, dar este frig și bombardamentele nu se opresc!” | Demamici.ro

Vezi și: Povestea lui Sașa, băiatul de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina: „Nu am mamă și nici tată”. Sute de români vor să îl adopte | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel din Ucraina trece granița singur și plânge în hohote VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni