Știri externe

Un copil de 4 ani a ajuns la Urgențe cu o durere severă de ureche, după un grătar în familie | Demamici.ro

Un copil de 4 ani a ajuns la Urgențe cu o durere severă de ureche, după un grătar în familie. Un băiețel în vârstă de 4 ani a stârnit uimire și printre cadrele medicale, după ce a ajuns la spital acuzând o durere severă de ureche, ce părea să nu răspundă la niciun tratament.

Întâmplarea s-a petrecut în Florida, SUA, după ce familia copilului participase la un grătar în familie, iar deznodământul acestei povești a devenit viral și pe rețelele sociale, ca un avertisment pentru mulți părinți.

Micuțul a început să acuze dureri puternice de ureche, în timp ce se afla cu părinții la grătar, iar durerea devenise atât de insuportabilă încât copilul a ajuns plângând la spital. „Familia a venit cu el la Urgențe, iar acolo a avut parte de un control de rutină al urechii”, povestește unul dintre medicii care s-a ocupat de cazul lui, potrivit CNN.

Un copil de 4 ani a ajuns la Urgențe cu o durere severă de ureche, după un grătar în familie

Pacientului i s-a recomandat administrare de ibuprofen și picături de ureche, care să-i amelioreze durerea, însă efectul era doar de moment. Durerea asurzitoare a continuat și în zilele următoare. Atunci când părinții au revenit cu micuțul lor la Urgențe, medicii l-au supus unei tomografii computerizate și nici acolo nu s-a descoperit nimic în neregulă, în ciuda faptului că durerea micuțului persista.

Dr. Martin, cea care a relatat povestea apoi, povestește că s-a implicat în cazul micuțului pacient abia când părinții au revenit la spital pentru a patra oară, în speranța că vor descoperi cauza durerii.

„Examenul ORL al urechii părea în regulă, însă durerea continua”. Abia apoi, medicul a observat o mică umflătură în partea dreaptă a gâtului.

„Am făcut apoi un nou CT care includea și radiografia gâtului, dar și a urechilor. Am făcut multe teste de laborator și absolut toate testele pe care i le-am putut face. În final, am primit răspunsul la ultima lui radiografie.”

La analiza imaginilor, medicul a descoperit prezența unei bucăți de metal de 2 cm, ce a cauzat apariția unui abces peritonsillar, așa numitul „puroi în gât”.

Mânca un burger atunci când s-a întâmplat. Bucata de metal s-a desprins de pe peria de curățare a grătarului și s-a amestecat cu carnea, pe care copilul, ulterior, a înghițit-o. Iar apoi a rămas agățată de țesut.”

Durerea radia spre ureche, cel mai probabil, prin trompa lui Eustachio, canalul ce face legătura între faringe și urechea medie. Din fericire, odată descoperită problema, micuțul a putut fi supus unei intervenții chirurgicale, iar puroiul a fost și el extras.

Medicul care a soluționat acest caz a povestit întâmplarea și pe Tik Tok, acolo unde povestea s-a viralizat, în speranța că părinții vor deveni mai precauți și nimeni nu va mai trece prin așa ceva. „Riscurile sunt mari, nu doar la nivelul gâtului. Un astfel de obiect poate cauza obstrucție intestinală și perforații în abdomen, dacă este înghițit accidental”, a mai spus medicul.

Vezi și: Florin, un copil de 8 ani din Brașov, a stat o săptămână la terapie intensivă după ce a fost la un pas de înec în bazinul de înot | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi: „Și dacă mă înec?” | Demamici.ro

Vezi și: O fetiță a murit înecată în cadă. Tatăl ieșise câteva minute la o ţigară | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână