Un bebelus s-a nascut cu parul in totalitate alb. Cum explica medicii asta | Demamici.ro

Un bebelus s-a nascut cu parul in totalitate alb

Faptul ca unii bebelusi se nasc cu mult par pe cap nu mai surprinde pe nimeni, insa cand vine vorba despre bebelusii care se nasc cu par complet alb, situatia difera.

Un bebelus din Ungaria a reusit sa surprinda pe toata lumea in momentul nasterii sale, fiindca a venit pe lume cu parul complet alb.

In urma cu un an s-a nascut copilul care nu a uimit doar intreaga Ungarie, ci o lume intreaga. Povestea lui a devenit virala in social media.

Bebelusul Bence s-a nascut cu par alb si foarte des, insa medicii au spus ca nu este vorba de albinism. Pielea acestuia nu a prezentat nicio urma de anomalie la nivelul melaninei si se presupune ca este doar o tulburare de pigmentare temporara.

Medicii sunt de parere ca pe masura ce copilul va creste parul i se va inchide la culoare.

Povestea acestuia a devenit virala in foarte scurt timp, foarte multi oameni comentand pe acest subiect. Multi dintre acestia s-au aratat ingrijorati de faptul că medicii nu au pus un diagnostic corect.

„Există tipuri diferite de albinism. Fiica mea s-a născut cu asemenea păr. Deși acum are părul blond și există urme de pigment este diagnosticată cu albinism”.

„Părul alb poate fi un indicator pentru albinism. Poate arăta drăguț, dar poate fi și periculos pentru copil”, au fost cateva dintre comentariile transmise de alti parinti in social media.

Ce este albinismul?

Albinismul este o tulburare genetica ce se caracterizeaza printr-o productie scazuta sau chiar lipsa melaninei. Melanina este cea care determina culoarea parului, a pielii si a ochilor.

Persoanele care sufera de albinism sunt extrem de sensibile la expunerea la soare si prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. In cazul persoanelor care sufera de albinism pielea este de un alb laptos. Culoarea parului poate varia de la alb la saten inchis, iar culoarea ochilor de la albastru deschis la caprui.

Aceasta afectiune este cauzata de un defect al metabolismului melaninei si este caracterizata printr-o absenta a acestui pigment care protejeaza pielea de radiatiile solare.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

7 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni