Bebelus nascut la 23 de saptamani lupta pentru viata. Micutul a avut la nastere 368 grame | Demamici.ro

Medicii i-au spus ca bebelușul ei nu va supraviețui, însă s-au înșelat.

O mamă din Iowa, care a născut un băiețel după ce apa i s-a rupt la 23 de săptămâni, a spus că fiul ei este o „minune”, în timp ce el continuă să lupte pentru viața sa în UCIN.

Ellonn Smartt, în vârstă de 25 de ani, din Des Moines, trebuia să-l nască pe fiul ei în noiembrie. Cu toate acestea, pe 11 iulie, la cinci luni de sarcină, apa i s-a rupt brusc, iar familia s-a grăbit la spital, unde medicii au explicat că trebuie să efectueze o operație de cezariană.

„Au spus că va trebui să nasc a doua zi sau peste două zile și că există o șansă mare să nu supraviețuiască”, a declarat Smartt pentru Today. „Acesta a fost momentul în care m-am destrămat. Am fost distrusă.”

Cu toate acestea, Smartt, care are și un fiu în vârstă de trei ani, Elijah, a fost hotărât să rămână calmă pentru a preveni să pună stres suplimentar asupra copilului ei nenăscut.

„Știam că dacă intru în panică, bebelușul va simți asta și se va stresa”, a explicat ea. „Nu puteam lăsa să se întâmple asta.”

Smartt a fost supusă unei operații de cezariană și l-a născut pe Jaden Wesley Morrow nu la mult timp după ce a fost adusă la spital.

Fiul ei cântărea doar a nouă parte din greutatea medie a unui bebeluș de sex masculin, născut la termen. Jaden cantarea 368 de grame si avea aproximativ aceeași dimensiune ca mâna tatălui său când s-a născut.

De asemenea, părinții au fost avertizați că există probabilitatea ca bebelușul lor născut atât de devreme să nu fie complet format, să nu-și folosească pe deplin membrele și să nu poată respira singur.

Cu toate acestea, în ciuda asteptarilor medicilor de la Iowa Methodist Medical Center care au pus-o in tema cu riscurile severe ale unei nasteri atat de timpurii, Smartt spune că bebelușul ei a ieșit în luptă, „leagăndu-și brațul și urlând din vârful plămânilor”, potrivit KCCI.

Puternicul nou-născut a început, de asemenea, să bea imediat laptele matern, iar medicii s-au referit la progresul său drept „remarcabil”.

„Brațele și degetele sale se mișcau și încerca să respire singur”, a declarat Smartt pentru Today, înainte de a adăuga: „Este mica noastră minune.”

Cu toate acestea, cuplul este conștient de faptul că fiul lor are multe alte obstacole de depășit înainte de a fi în afara pericolului; Jaden a fost mutat la Spitalul Copiilor Blank la scurt timp după naștere și este în prezent ținut într-un incubator.

Drept urmare, părinții lui încă nu au reușit să-l țină în brațe, deși Smartt spune că il viziteaza in fiecare zi.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

17 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni