Un baietel de doi ani nu putea sa mearga. O echipa de robotica i-a construit o masinuta personalizata | Demamici.ro

Din cauza conditiei sale, Cillian Jackson, in varsta de doi ani, nu poate merge. Viata baietelului din Minnesota s-a schimbat radical datorita unor studenti cu initiativa din liceul local.

Totul a inceput cand terapeutul fizic al lui Cillian le-a spus parintilor despre un program numit „Go Baby Go”, care ofera masini de jucarie modificate copiilor cu mobilitate limitata.

Acestia s-au informat, insa programul „Go Baby Go” nu exista in apropierea casei familiei Jackson din Farmington. In plus, scaunele cu rotile motorizate puteau costa mai mult de 1.000 de dolari.

Parintii s-au adresat echipei de la Farmington High School si au intrebat daca studentii ar fi dispusi sa preia proiectul.

Studentii au acceptat provocarea. Folosind planuri si modele de la „Go Baby Go”, au inceput sa lucreze, modificând o masina de jucarie Power Wheels pentru a i se potrivi lui Cillian si pentru a-i oferi mai multa libertate in miscarile sale.

Parintii lui Cillian au facut rost de masina de jucarie Power Wheels. Studentii au spart codurile prin distrugerea electronica a masinii, reproiectand joystick-ul si personalizand scaunul pentru Cillian, a spus antrenorul de robotica Spencer Elvebak.

„Tot ceea ce am facut pentru competitiile de robotica… a fost direct legata de aceasta provocare”, a spus Elvebak. „Elevii au facut programarea, au montat toate cablurile, au facut toata munca.”

Masinuta Power Wheels avea initial doua joystick-uri care mutau masina fie inainte sau inapoi, dar asta nu a functionat pentru Cillian. Studentii au inlocuit cele doua joystick-uri cu unul si au scris propriul cod pentru a face motoarele sa raspundă unui joystick unic, multidirectional. In plus, elevii au tiparit o montare personalizata pentru joystick pentru a-l face mai inalt, astfel încât Cillian sa ajunga la el, a spus Elvebak.

Studentii au modificat si scaunul. Cel care a venit cu masina a fost prea mare, asa ca au gasit un altul pe Amazon, cu un ham cu prindere in cinci puncte pentru a-l impiedica Cillian sa cada. Studentii l-au insurubat apoi pe locul existent.

„Am decis sa ma implic in proiect deoarece am vrut sa ajut pe cineva si m-a facut sa ma simt foarte bine in cele din urma”. Cand l-a vazut pe Cillian incercand masina modificata pentru prima data, Treakle a spus: „Bucuria de pe fata lui mi-a facut cu adevarat intregul an”, potrivit CNN.

Studentii de la robotica au fost reuniti cu Cillian saptamana trecuta dupa ce i-au prezentat masina in decembrie. Vehiculul sau a avut un succes rasunator.

In mod normal, parintii lui Cillian il tin in brate sau il pun intr-un carucior. Acum Cillian are mai mult control oriunde merge.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni