Un băiețel de 4 ani a înghițit 27 de magneți, în timp ce se juca: „M-am uitat în gâtul lui și avea 2 magneți lipiți” | Demamici.ro

Un băiețel de 4 ani a înghițit 27 de magneți, în timp ce se juca: „M-am uitat în gâtul lui și avea 2 magneți lipiți”. Joaca se poate transforma într-un pericol atunci când copiii au acces la jucării nepotrivite segmentului lor de vârstă și, mai ales, când sunt lăsați nesupravegheați.

Părinții unui băiețel în vârstă de doar 4 ani atrag atenția asupra pericolelor date de jucăriile pe bază de bile magnetice de neodim.

Totul s-a întâmplat într-o clipă de neatenție, atunci când mama a ieșit pentru o clipă din cameră, în timp ce copilul de 4 ani se juca cu astfel de obiecte.

Când s-a întors, copilul plângea și spunea că a înghițit ceva care i-a rămas în gât.
Speriată, mama copilului l-a rugat să deschidă gura mare, iar atunci, cu groază, a descoperit obiectele pe care copilul le băgase în gură.

„M-am uitat în gâtul lui și am văzut doi magneți lipiți”, a declarat mama acestuia, profesoară de științe în vârstă de 30 de ani din Greenwood, Indiana.

Un băiețel de 4 ani a înghițit 27 de magneți, în timp ce se juca: „M-am uitat în gâtul lui și avea 2 magneți lipiți”

Peyton, băiețelul de 4 ani, suferă de autism. Mama lui și-a dat seama că situația este mult mai gravă atunci când a observat că lipsesc mai mulți magneți din setul achiziționat.

Copilul a ajuns de urgență la spital.

„El îi avea deja pe cei doi în gât și existau șanse mari să îi înghită”, a mai spus femeia.

La spital, medicii au descoperit în urma unei radiografii alți 25 de magneți în stomacul copilului.

Aceștia au acționat imediat și au reușit să extragă magneții, fără ca micuțul să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Dacă obiectele ar fi ajuns în intestin, singura salvare a copilului ar fi fost operația.

Acești magneți de neodim, chiar dacă sunt mici, pot fi cu adevărat puternici. Mărimea nu are nimic de-a face cu cât de puternici şi periculoşi sunt ”, a spus dr. Michael Foreman, un gastroenterolog care l-a tratat pe Peyton.

Părinții lui Peyton au învățat o lecție importantă și și-au făcut cunoscută povestea pentru ca alți părinți să nu repete greșelile lor.

Diagnosticat cu autism, băiețelul de 4 ani, conștientizează mult mai greu pericolele din jur și, în inocența lui, o simplă joacă ar fi putut să-i pună în pericol viața.

În timp ce copilul se juca, tatăl a ieșit din cameră când a sunat telefonul, iar fratele lui mai mare a fugit la baie. Adesea, micuțul Peyton obișnuia sa unească magneții și să contruiască „un șarpe lung”.

În timp ce se prefăcea că mănâncă spaghetti, ținând în mână magneții, copilul i-a înghițit.

În Statele Unite ale Americii, comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a interzis acești magneți vreme de câțiva ani, însă în 2016 producătorilor li s-a permis să îi comercializeze din nou.

În urma deciziei, s-a constatat o creștere a numărului de cazuri de copii care au ajuns la spital după ce au înghițit obiectele.

Vezi si: O fetita de 15 luni a ajuns de urgenta la spital dupa ce-a inghitit o baterie | Demamici.ro

Vezi si: O fetita de 1 an si 6 luni, in coma dupa ce s-a inecat cu o aluna | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni