Inimă uriașă în trup mic. Un copil de 9 ani aleargă zilnic pentru a strânge bani să-și salveze prietenul bolnav de leucemie | Demamici.ro

Inimă uriașă în trup mic. Un copil de 9 ani aleargă zilnic pentru a strânge bani să-și salveze prietenul bolnav de leucemie. În ciuda inocenței lor, de multe ori, copiii ne dau cele mai frumoase lecții de viață despre cum să fim oameni mai buni.

Este și cazul unui băiețel în vârstă de 9 ani din Anglia care a recurs la un gest emoționant pentru a-și salva prietenul cel mai bun, diagnosticat cu leucemie.

Micuțul Freddie Xavi nu a putut rămâne indiferent în fața suferinței amicului său în lupta cu boala. Așa că și-a propus să alerge în fiecare zi până de Crăciun, pentru a strânge banii  de tratament necesari pentru prietenul său în vârstă de zece ani.

Inimă uriașă în trup mic. Un copil de 9 ani aleargă zilnic pentru a strânge bani să-și salveze prietenul bolnav de leucemie

Inițial, el și-a propus să alerge câte 2 kilometri în fiecare zi, iar obiectivul său a fost să strângă fonduri în valoare de 1000 de lire sterline. Imediat, el și-a dat seama că poate ridica ștacheta și mai mult.

„Când am aflat că mai sunt aproximativ 50 de zile până la Crăciun, m-am gândit că ar fi o țintă destul de bună de atins. Deci, 100 kilometri ar fi o provocare bună până atunci.”

Până acum, micuțul Freddie a reușit să strângă peste 30.000 de lire sterline, bani care vor merge la spitalul de copii unde este internat şi tratat băiatul.

În prezent, prietenul său urmează un tratament de chimioterapie, însă starea lui de spirit este una bună. La rândul său, el a rămas profund impresionat de gestul prietenului său și tot sprijinul pe care i l-a oferit.

„A fost uimitor cu adevărat! El este un model pentru alți oameni și este atât de uimitor. Nu i-aș putea mulțumi mai mult.”, a mai spus el.

Părinții băiețelului bolnav sunt mândri și recunoscători pentru prietenia celor doi copii și devotamentul unul față de celălalt, în astfel de situații.

„Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase povești”, au mai spus ei.

Vezi si: O fetiță de 5 ani și-a salvat mama după ce a sunat la timp la ambulanță: „Nu a intrat deloc în panică!” | Demamici.ro

Vezi si: Și-a salvat sora din colții unui câine, iar acum își poartă cicatricea ca un supererou. „Dacă cineva va muri, am crezut că ar trebui să fiu eu” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână