Un băiețel care a respirat 4 ani cu ajutorul aparatelor părăsește pentru prima dată spitalul în aplauzele medicilor | Demamici.ro

Un băiețel care a respirat 4 ani cu ajutorul aparatelor părăsește pentru prima dată spitalul în aplauzele medicilor. Oscar Edgar și-a petrecut întreaga viață în spitalul „Royal Hospital for Children” din Glasgow. Din cei 5 ani ai săi, 4 a avut nevoie de respirație artificială.

A fost conectat la un ventilator care l-a ținut în viață. Anul acesta, printr-o minune, starea lui Oscar s-a îmbunătățit atât de mult, încât echipa medicală l-a externat pentru a-si putea petrece primul Crăciun acasă, alături de familie, informează dailystar.co.uk.

Spitalul, medicii, asistentele s-au transformat în casa băiețelului, care timp de 5 ani, nu a cunoscut un alt mediu. În ziua în care a fost externat, întreaga echipă medicală l-a petrecut pe Oscar până la ieșire, în aplauze și scandându-i numele. Megan, mama copilului, cu greu și-a reținut lacrimile.

Un băiețel care a respirat 4 ani cu ajutorul aparatelor părăsește pentru prima dată spitalul în aplauzele medicilor

Oscar Edgar a fost diagnosticat cu o afecțiune repiratorie foarte gravă încă de la naștere. Din cauza bolii, băiețelul nu putea să respire fără ajutor. Mai mult decât atât, o altă problemă, la ficat, l-a ținut țintuit pe Oscar în pat. Mama copilului, de doar 23 de ani, a pierdut șirul zilelor în care a crezut că viața fiului ei se va sfârși.

În mod miraculos, starea de sănătate a lui Oscar s-a îmbunătățit. După 4 ani în care a fost ventilat mecanic, Oscar a început să respire singur. Ușor, ușor, copilul a învățat și să meargă.

Megan, mama lui Oscar: „Este un adevărat luptător. Nu știu cum a reușit să supraviețuiască. Încă nu poate mânca și nici nu poate vorbi bine, dar e de înțeles pentru că a fost ventilat timp de 4 ani”.

Megan avea 17 ani ani când l-a născut pe Oscar. Cu problemele de sănătate ale micuțului, echipa medicală a fost cea care le-a fost amândurora aproape încă din primele clipe de viață ale copilului. Doctorii au învățat-o cum să-l îngrijească și să-i ofere cel mai bun suport.

Megan, mama lui Oscar: „Asistentele au devenit familia noastră. Ele nu au avut grijă doar de Oscar, ci și de mine. Oscar le adoră. Persoanele preferate ale lui Oscar sunt cele de la curățenie. Le fură mopul și se joacă cu el.”

Dr Phil Davies, Consultant in Paediatric Respiratory Medicine: „A fost o călătorie complexă pentru Oscar și familia lui. A fost o încântare pentru noi să asistăm la progresul lui, să-l vedem respirând singur, dar mai ales să vedem cum i se conturează personalitatea.”

Puteți urmări VIDEO-ul cu externarea lui Oscar AICI!

Vezi si: Baietelul care a contrazis stiinta. S-a nascut fara creier, insa poate vorbi si chiar merge la scoala | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

8 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni