Trei fetițe din Brașov au murit după ce mama le-a spălat pe cap cu o soluție pentru deparazitarea oilor | Demamici.ro

Trei fetițe din Brașov au murit după ce mama le-a spălat pe cap cu o soluție pentru deparazitarea oilor. Trei fetițe din Brașov au murit după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție puternică, extrem de toxică, folosită la deparazitarea oilor.

Luni, 31 mai, a murit și cea de-a treia fetiță, după ce copila în vârstă de 8 ani se zbătuse între viață și moarte în ultimele zile.

Surorile ei, de 7 și 9 ani, au intrat în comă și au murit în aceeași zi în care au intrat în contact cu substanța.

Tragedia de la Ungra. Trei fetițe au murit după ce au fost spălate cu Tomoxan

Cele trei copile proveneau dintr-o familie necăjită din comuna Ungra, județul Brașov.
Afectate de păduchi, mama lor a decis să le spele cu o soluție adusă acasă chiar de tatăl fetelor. Substanța Tomoxan, folosită la deparazitarea oilor, este foarte puternică și poate fi toxică chiar și dacă este folosită strict pentru uz veterinar.

Sidonia, Ioana şi Nicoleta aveau 7, 8 și 9 anișori. Fetele s-ar fi umplut de păduchi, iar tatăl lor, care lucra cu ziua la oi, a făcut rost de Tomoxan, substanța extrem de toxică folosită la spălatul oilor. Mama copilelor le-a spălat pe cap sâmbătă, în jurul orelor 11:00.

La scurt timp, micuțele au început să se simtă foarte rau, iar părinții au chemat ambulanța. Fetițele au fost scoase din casă pe brațe, însă medicii nu au mai putut face nimic. Două dintre ele s-au stins acolo, în fața casei în care au copilărit, iar fetița mijlocie a murit astăzi, în spitalul din Târgu Mureș.

„Chiar şi la o concentraţie uzuală de 0,025% (N.R.: un litru la 400 de litri de apă) tot este foarte periculos, trebuie folosit echipament de protecţie. În stare pură este realmente mortal.

Se absoarbe rapid prin piele şi opreşte toate organele, toţi muşchii. Ucide, pur şi simplu. Imaginaţi-vă că şi la 0,025% concentraţie tot nu este permis uzul la animalele domestice care ajung pentru consumul uman.

După tratament trebuie o pauză de cel puţin 90 de zile, înainte de sacrificare”, a explicat medicul veterinar Silviu Toma, potrivit adevarul.ro.

Mama fetelor nu a diluat substanța în apă, așa cum se recomandă strict la uzul pe animale, iar la doar câteva minute după ce le-a spălat pe cap cu substanța, fetele au intrat în stop cardio-respirator.

Bunica fetelor se află și ea în comă la spitalul din Brașov. Medicii au încercat să aplice toate manevrele de resuscitare în cazul celor două fetițe, însă a fost pronunțat la scurt timp decesul.

Cea de-a treia fetiță transportată sâmbătă la spital cu un elicopter SMURD a murit astăzi, după ce starea ei se agravase în cursul zilei de duminică.

„Prognosticul rezervat ar fi fost intoxicaţie cutanată, mama ar fi deparazitat-o cu o soluţie cu care se daparaziteaza oile.”, Maria Ciobanu, medic garda UPU Târgu Mureş.

O anchetă urmează să fie deschisă în cazul morții celor trei fetițe de la Ugra.

Vezi si: Frățiorii din Iași, uciși de otrava pentru șoareci împrăștiată prin casă VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână