Știri

Totul despre Voucherele Materna 2022: acte necesare și cum poți intra în posesia lor | Demamici.ro

Câți bani primești cu Voucherele Materna?

2.000 lei, sub formă de vouchere a câte 50 lei fiecare, emise în 2 tranșe, astfel: 1000 lei începând cu a 10-a săptămână de sarcină și 1000 de lei începând cu a 24-a săptămână de sarcină.

Cine poate beneficia de program

Pentru a beneficia de aceste vouchere, femeia însărcinată trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârsta de peste 18 ani;
– domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină;
– nu înregistrează datorii față de bugetul local.

Vouchere Materna 2022. Documentele necesare pentru obținerea Voucherelor Materna:

– cerere-tip;
– Documente privind GDPR (Declarație de consimțământ și Notă de informare);
– copie după actul de identitate al femeii gravide/față-verso în cazul vizei de reședință;
– certificat fiscal emis de către DITL de sector (în general, direcția de taxe și impozite în raza căreia se află domiciliul solicitantului) prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local, eliberat de maxim 30 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului;
– adeverință eliberată de un medic ginecolog cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului, în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz;
– la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină trebuie să revii cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog, în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Vouchere Materna 2022. Când poți depune actele pentru Vocuhere Materna?

– după săptămâna a 10-a de sarcină pentru prima tranșă;
– după săptămâna a 24-a de sarcină pentru a doua tranșă.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Dacă depui dosarul prima dată începând cu săptămâna a 24-a de sarcină, vei primi doar a doua tranșă a voucherului, în valoare de 1000 de lei. Așadar, ca să beneficiezi de întreaga sumă de 2.000 de lei este necesar să respecți termenele de mai sus.

Vouchere Materna 2022. Unde se depun documentele pentru Voucherele Materna?

Cererile se pot depune în 2 moduri:

(1) la punctele de primire dosare:

#bebedebucuresti – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1;
#bebedebucuresti – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;
#bebedebucuresti – (în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Programul de lucru cu publicul la locațiile de depunere a dosarelor pentru voucher materna este: luni-joi, 9:00 – 15:00.

(2) în format electronic, la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro. Cererile transmise pe mail trebuie să fie doar în format pdf., la rezoluție de 200 x 200 dpi.

Vouchere Materna 2022. IMPORTANT DE ȘTIUT: Dosarul poate fi depus în format fizic și de tatăl copilului sau de alte persoane împuternicite de femeia însărcinată. Pentru acest lucru este necesar să completezi o declarație.

În termen de maximum 30 de zile de la înregistrarea cererii și a documentelor care o însoțesc, persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail (așadar, atenție la ce mail dai), cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucherului. La ridicare se poate prezenta femeia însărcinată sau o persoană desemnată (tatăl copilului, de pildă), care are nevoie de declarația de care am vorbit mai sus.

Vouchere Materna 2022. Ce poți face cu Voucherele Materna?

Se tot pun întrebări legate de utilizarea voucherelor Materna. În mod oficial, poți cumpăra următoarele:

– orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată înscrisă în program. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.
– orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

În realitate, însă, există și farmacii sau unități (ex: Bebe Supermarket) care permit achiziționarea produselor pentru bebeluși (cosmetice, scutece, biberoane etc.).

Vouchere Materna 2022. INFO: Pentru alte detalii puteți apela la numărul: 0213142315 ( stimulent nou născuți și monoparentale – tasta 3; copii cu handicap – tasta 2; voucher materna – tasta 4; adulți cu handicap – tasta 1) și TELVERDE 0800821218, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30.

Autor: Loredana Dumitrașcu

În prezent sunt de profesie mămică full time, însă la bază sunt jurnalist. De când am o minunăție de fetiță, am experimentat și nișa de parenting. Recunosc că îmi place foarte mult, de aceea, doresc să împărtășesc cu toate mămicile din experiența mea.

Pentru că sunt îndrăgostită până peste cap de minunăția mea de copil, i-am făcut o pagină de Instagram, Micuța marchiză, unde țin legătura cu mămicile din mediul online. Acolo postăm tot ce facem împreună în fiecare zi și vă așteptăm și pe voi.

Vezi și: Alocații 2022. Acte necesare pentru dosarul alocației de stat | Demamici.ro

Vezi si: Indemnizație creștere copil 2022. Tot ce trebuie să știi: acte necesare și condiții de acordare | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni