Stop cardio-respirator in cezariana. In ce cazuri apare stopul cardio-respirator | Demamici.ro

Cazul Andreei Balan a ridicat foarte multe semne de intrebare cu privire la cat de bine se cunosc riscurile operatiei de cezariana de catre femeile care opteaza pentru acest tip de nastere. Stopul cardio-respirator reprezinta o complicatie care poate aparea in timpul nasterii prin cezariana.

Un stop cardio-respirator este semnalat la 12.000 de nasteri. In majoritatea cazurilor, femeile care fac stop cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana sufera si de alte afectiuni care au fost sau nu diagnosticate corespunzator.

In ultimii ani, rata de supravietuire in urma stopului cardio-respirator a crescut de la 52% in 1998, la 60% in 2011. Acest lucru se datoreaza utilizarii tehnicilor de resuscitare moderne. In orice caz, rata mortalitatii materne este mai ridicata in cazul cezarienelor decat in cazul nasterilor naturale.

In ultimii ani, din ce in ce mai multe femei nasc prin cezariana, iar Romania ocupa locul 3 in Europa la numarul nasterilor prin intermediul interventiei chirurgicale.

Stopul cardio-respirator in cezariana este foarte rar

In cazul in care mama intra in stop cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana, echipa medicala trebuie sa intervina foarte rapid, altfel existand riscul ca atat mama, cat si copilul sa moara pe masa de operatie.

Studiile au demonstrat ca bebelusul trebuie scos din uterul mamei in cel mult 5 minute de la producerea stopului cardiac al mamei pentru a nu suferi de probleme neurologice.

Exista numeroase cauze ale stopului cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana. Dintre acestea amintim: sangerari excesive, infectii ale sangelui, embolie pulmonara, preeclampsie, insuficienta cardiaca etc.

Ce se intampla in timpul stopului cardio-respirator

In timpul unui stop cardio-respirator pacientul devine incosntient, nu mai respira, iar inima nu-i mai bate. Echipa medicala trebuie sa aplice imediat masurile de resuscitare. Fiecare minut conteaza in cazul stopului cardio-respirator.

Odata cu oprirea activitatii inimii, circulatia sangelui se opreste, iar organele vitale nu mai sunt irigate. Stopul cardio-respirator netratat poate duce la deces.

Citeste si:

COMUNICAT OFICIAL DIN PARTEA SANADOR IN CAZUL ANDREEI BALAN: “A INTERVENIT UN INCIDENT OBSTETRICAL MAJOR, O COMPLICATIE CRITICA CE NU PUTEA FI PREVAZUTA” | DEMAMICI.RO

ANDREEA BALAN A FACUT STOP CARDIO-RESPIRATOR IN TIMPUL NASTERII | DEMAMICI.RO

ANDREEA BALAN A ALES SA NASCA PRIN CEZARIANA: “MI-A PLACUT SA FIU RELAXATA, SA NU EXISTE DURERILE TRAVALIULUI!” | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână