Stii ce se intampla cu bebelusul daca mama plange in timpul sarcinii? Informatii surprinzatoare | Demamici.ro

Nu mai este un secret pentru nimeni ca intre mama si copil exista o legatura puternica inca de cand fatul se afla in pantece.

Se mai spune ca bebelusul simte tot ceea ce simte mama inclusiv cand aceasta plange, insa este adevarat? Se pare ca unele emotii si sentimente pot schimba pentru totdeauna viata emotiva a bebelusului.

Stii ce se intampla cu bebelusul daca mamica plange in timpul sarcinii?

Toate emotiile pe care le simte mama se transpun la fat

Conform cercetarii efectuate de „Association for Psychological Science” din SUA s-a descoperit ca un fat in varsta de pana la 6 luni este afectat de emotiile mamei.

Iar acest lucru nu este provizoriu. Starea emotionala a oricarei femei insarcinate poate sa ghideze felul in care copilul va vedea viata dupa nastere. Astfel, mai multe emotii negative inseamna o viata emotionala plina de stres pentru copil.

Stresul din timpul sarcinii este resimtit de fat

Atunci cand vorbim de stres ocazional, nu trebuie sa ne panicam, insa cand graviduta se confrunta cu depresie, anxietate si stres pe termen lung, copilul va fi afectat.

Se pare ca mamicile cu stare de anxietate in timpul sarcinii au sanse extrem de mari de a avea copii care sa prezinte colici. Asta pentru ca organismul creeaza un hormon al stresului, iar daca emotiile nu se transmit prin placenta, hormonii da.

Depresia este de asemenea periculoasa in timpul sarcinii

Nu exista doar depresie dupa sarcina, post-partum, ci si in timpul sarcinii. Pana in 10% din viitoarele mamici sunt depresive, iar copiii nascuti de mame depresive sunt de 1,5 ori mai predispusi sa aiba depresie in apropierea varstei de 18 ani. De asemenea, acestia sunt predispusi sa aiba mai multe probleme emotionale.

Femeile care nu si-au dorit sarcina fac mult rau fatului

Toate aceste emotii negative fata de fatul in dezvoltare nu fac decat rau. Conform unor studii, mamele care nu au fost deloc atasate de copiii lor in timpul sarcinii au avut, de cele mai multe ori, copii cu probleme emotionale, care s-au dezvoltat in decursul anilor.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni