Silvia Lăuneanu se mândrește cu micuțul ei genial: „La 1 an știa toate literele. Scrie și calculează ore întregi” | Demamici.ro

Silvia Lăuneanu se mândrește cu micuțul ei genial: „La 1 an știa toate literele. Scrie și calculează ore întregi”. Artista Silvia Lăuneanu, cunoscută și ca „Fata cu vioara” din trupa „De la Vegas”, este fericita mămică a unui băiețel de-a dreptul genial. Și când spunem asta, nu este o exagerare. Micuțul Silviei Lăuneanu se poate lăuda cu niște capacități ieșite din comun și multe performanțe intelectuale, încă de la o vârstă fragedă.

Alexandru are 5 ani și o lună și reușește în fiecare zi să-și surprindă mama cu inteligența lui. La vârsta la care mulți copii ar prefera să se joace, pentru Alexandru, scrisul, socotitul și exercițiile de matematică sunt chiar o pasiune și dacă ar putea face asta toată ziua, ar fi cel mai fericit.

Silvia Lăuneanu se mândrește cu micuțul ei genial: „La 1 an știa toate literele. Scrie și calculează ore întregi”

„Alexandru este un personaj. Perioada „stăm acasă” a fost categoric o mare provocare pentru noi, dar am găsit variante. Efectiv sufrageria noastră s-a transformat într-un loc de joacă veritabil. Tobogan în mijlocul camerei, trambulină, coș de baschet, turnuri cu bile, puzzle-uri uriașe, cuburi, lego, instrumente muzicale… și multe altele. Avem însă un mare noroc. Alexandru nu se plictiseste! Are atâta treabă! Efectiv acest copil este capabil să scrie și să calculeze ore întregi. E plăcerea lui absolută!”, a mărturisit Silvia pentru click.ro.

Artista a observat încă după primul an de viață că băiețelul ei are o inteligență ieșită din comun. La vârsta de 1 an citea pe litere în timp ce era plimbat pe stradă cu căruciorul. Bebeluș încă, Alexandru arăta încă de atunci o fascinație pentru lumea exterioară și dorința de a o înțelege cât mai mult.

„Prima lui mare iubire a fost alfabetul. La 1 an știa deja toate literele. Îl plimbam cu căruciorul și auzeai la un moment dat că făcea „spelling” (citea pe litere). Tot ce vedea pe pereți, prin magazine… era fascinant să vezi un bebe care buchisea literele. În momentul de față el scrie și citește bine în românește (aproape mai bine decât vorbește). Apoi a descoperit cifrele. Senzație pentru el! Atât de îndrăgostit este de cifre, încât sunt dimineți când se așează în fața tăbliței (Da! Avem și tablă acasă!) și „lucrează”.

Tabele cu adunări, scăderi, descompunerea numerelor… tot felul de jocuri cu numere pe care le inventează. Foarte complicat de povestit cum un copil de vârsta lui are aceste pasiuni. S-a născut cu cartea în mână! Nimeni niciodată nu l-a forțat să învețe aceste lucruri. I-am urmărit aceste aptitudini, i-am oferit apoi toate informațiile de care avea nevoie și din joacă a învățat tot ce știe.

Memoria lui este ceva ireal. Mă fascinează! Acest copil este o mare provocare pentru noi și firește că această inteligență a venit la pachet și cu un soi de comportament diferit. Trebuie să-ți ofer un interviu împărțit în capitole ca să pot să acopăr subiectul Alexandru. Pe lângă inteligența lui neobișnuită este și foarte atletic. Face înot de performanță, joacă baschet, mergem săptămânal la cățărări și adoră toate activitățile cu factor de risc. Își dorește foarte tare să facă „carașutism”. Categoric (peste niște ani) instructorul lui de zbor și „carașutism” va fi chiar tati.”

Silvia Lăuneanu locuiește împreună cu familie ei la New York, însă pandemia i-a prins în România.

„Momentan revenirea în țară ne avantajează. Suntem aproape de mamele noastre, care au mare nevoie de ajutor. Alexandru merge la grădiniță și învață limba (a avut dificultăți în a face separarea celor două limbi, engleză-română). Acum a înțeles diferențele, dar încă face greșeli gramaticale și ne străduim să le corectăm din mers. Sorin poate să lucreze de acasă pentru cei de la New York. Eu sunt mereu perfect adaptabilă și universală. Cu siguranță 2021 este un an pe care îl vom încheia în țară.”

Vezi si:

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână