„Ciudatenii” de mamici! Si tu te uiti la pozele cu copilul tau cand doarme? | Demamici.ro

O mama nu se satura niciodata sa-si priveasca copilul. Pana si in momentele in care doarme, mamele petrec cateva clipe uitandu-se pe telefon la fotografii de cand puiul mic era si mai mic.

Chiar daca esti extenuata, chiar daca trebuie sa te trezesti devreme, tot gasesti cateva minute in care sa derulezi imagini cu micutul / micuta ta, inainte de somn.

In unele momente simti o eliberare completa cand puiutii „teroristi” adorm dupa zeci de minute de leganat, cantat, spus povesti etc. Cu toate ca abia te-ai dezlipit de fetele lor micute, de ochisorii miciti de somn, tot nu te saturi sa-i privesti si le cauti mutritele in telefon. Te distrezi la video-urile pe care le-ai mai vazut de zeci de ori, te topesti de drag cand vezi cat de mici erau cu doar cateva luni in urma si cat de mult au evoluat intre timp.

Ti s-a intamplat vreodata sa ai nevoie de un moment de respiro si sa-ti iei un weekend liber de la meseria de mama? Ai plecat doar tu cu sotul, dar gandul ti-a fost mai mereu la cei mici?

De cate ori in acele 2 zile te-ai uitat pe Facebook, pe Instagram, de cate ori ai cautat in Galeria de poze fetele micute, crispate, strambate, ochii de caprioara, de catel, buzele umede, dintisorii de iepurasi?

Nu ai cum sa-ti iei gandul de la copilasii tai nici macar un weekend. Ti-e dor de ei, iar uneori ti-e ciuda si te certi pentru ca nu reusesti sa-ti alungi din minte grijile de mama macar pentru cateva ore, desi ai asteptat atat de mult acele momente de liniste.

De cate ori in momentul in care te-ai apucat sa reorganizezi hainutele din dulapul copilasului si ai dat peste body-uri, bluzite, pantaloni care i-au ramas mici, nu te-a apucat melancolia, nostalgia ca timpul trece atat de repede si parca mai ieri piticul tau purta hainutele care astazi par de papusa?

De ce noi, mamele, facem lucrurile astea? Poate pentru ca vrem sa retraim momente din bebelusia lor, sa ne amintim trasaturile lor din primele luni de viata, gangurelile, guritele fara dintisori.

Vrem sa pastram franturi din acea perioada cu care stim ca nu ne vom mai intalni. Sau poate sa te uiti iarasi si iarasi la aceleasi imagini reprezinta un alt mod de a spune: „E atat de greu, dar uite, merita din plin!”.

Citeste si:

ECOGRAFIILE PICTATE PE UNGHII – ULTIMA MODA PRINTRE GRAVIDE | DEMAMICI.RO

LA 21 DE ANI A DEVENIT MAMA VOLUNTARA PENTRU COPIII ABANDONATI INTR-UN SPITAL DIN ROMANIA: “AU NEVOIE MARE DE AFECTIUNE!” | DEMAMICI.RO

PARINTII AU AFLAT CA E BOLNAVIOARA SI AU ABANDONAT-O IN SPITAL. ELENA A DEVENIT MAMA PENTRU MICUTA ALMA: “NU MAI POT SA TRAIESC FARA EA!”| DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni