Andreea Balan a povestit in detaliu ce i s-a intamplat in sala de operatii: „Sangeram peste tot. Eram inchisa si totusi sangeram!”| Demamici.ro

Andreea Balan a fost la un pas de moarte pe 04.03., cand in urma nasterii a facut o complicatie extrem de rara numita embolie amniotica. Lichidul amniotic i-a intrat in sange facand-o sa intre in soc cardio-respirator.

Artista a povestit cu lux de amanunte experienta prin care a trecut. Din fericire, Andreea se simte bine, isi poate tine fetita la piept si este mai recunoscatoare ca niciodata pentru toate lucrurile bune din viata sa si pentru persoanele care o iubesc si care i-au fost alaturi in momentele grele.

„Cred ca ati auzit sau n-ati auzit, am avut niste complicatii in timpul nasterii fetitei mele, Clara Maria. Doarme, a mancat, e bine, sanatoasa, a primit nota 10. A avut la nastere 3190, nota 10, nascuta pe 4 martie la ora 17:36.

Va voi spune ce s-a intamplat in ultimele zile de cand m-am internat. Am venit pe 4 martie, programata la cezariana la ora 17:30. Am venit cu vreo 2-3 ore inainte sa vad decorul. Am ajuns in sala la ora 17:00, a inceput operatia de cezariana, cu anestezie, cu tot. La 17:30 a iesit Clara Maria si imediat cum mi s-a pus la obrajor si am pupat-o, imediat dupa aceea am intrat in stop cardio-respirator. De ce? Pentru ca am facut embolie amniotica.

Embolia amniotica este un caz foarte rar, unul la 80.000. Nici eu nu am stiut exact ce inseamna. M-am documentat ca eu asta fac. Embolia cu lichid amniotic, prescurtat Ela reprezinta o complicatie foarte grava a sarcinii, a nasterii sau a avortului. Se datoreaza trecerii de lichid amniotic in sange. Mortalitatea materna intre 61 si 81 %, sechelaritate neurologica 85%.

Deci daca eu sunt acum o supravietuitoare, eu ar trebui sa fiu 85%… Momentan nu sunt, dar vedem mai incolo. (…). Eu am nascut cu doctorita mea Elena Voiculescu care ma monitorizeaza de peste 10 ani, cu care am nascut-o si pe Ella Maya. Imediat cum am intrat in stop cardio-respirator au inceput manevrele de resuscitare.

Am fost intubata si doctorita mea si-a dat seama ca asta este problema. Bineinteles ca s-a consultat cu domnul doctor Herghelegiu, directorul spitalului, s-a mai consultat cu inca o doctorita si toti 3, impreuna cu doamna anestezista Mihaela Craciun au hotarat ca aceasta este problema, embolie amniotica.

Sangeram peste tot. Eu deja eram cusuta, inchisa si totusi sangeram. Au luat toate masurile necesare ca sa curete tot lichidul amniotic si sa curete tot ce trebuia in interior pentru ca nu cumva sa ajunga tot lichidul amniotic in sange pentru ca altfel as fi murit.

Bineinteles ca am fost in soc cardio-respirator, am fost intubata si apoi dusa la terapie intensiva. La terapie intensiva am stat vreo 2 zile. Nu-mi aduc aminte nimic din acea perioada pentru ca probabil eram sedata, desi sotul meu George imi zice ca a venit si a vorbit cu mine, dar eu nu-mi aduc aminte acest lucru. Abia ieri am fost adusa in salon si am vazut-o pe Clara Maria.

Pana ieri nu am stiut unde sunt, ce-i cu mine si asa mai departe, desi oamenii vorbeau cu mine si eu paream ca sunt constienta. Am avut o groaza de perfuzii. Am avut 2 in gat, am avut peste tot. Nu va mai spun pe unde am avut. Am trecut prin ceva foarte grav, mi s-a spus.

Poate ca nu constientizez foarte bine acum. Ma bucur ca sunt in viata, ma bucur ca fetita mea este sanatoasa, ma bucur ca s-a intamplat lucrul asta dupa ce a fost scoasa pentru ca daca mai era in burtica poate se intampla ceva cu ea.

Am citit ca sunt cazuri in care aceasta embolie se intampla cand copilul este inca in burtica si atunci mor si fatul si mama. Am avut noroc pentru ca au existat niste medici care si-au dat seama din prima clipa cu ce se confrunta si ca este vorba despre embolie amniotica si nu este altceva.

Este foarte important de mentionat ca aceasta embolie amniotica nu se intampla doar la cezariana. Se intampla si in nasterea naturala. Am citit foarte multe comentarii ca am nascut prin cezariana si de asta mi s-a intamplat. Nu. Se poate intampla oricand si la cezariana si la nastere naturala si atunci cand nu nasti, cand esti in trimestrul 3, spre exemplu.

Nu are nicio legatura cu cezariana. Sa nu va fie frica de cezariana. Este un caz foarte rar 1 la 80.000. Sa nu va imaginati ca ceea ce mi s-a intamplat mie se va intampla acum des si la toata lumea.

Fie ca alegeti natural si cezariana, nu va faceti griji, alegeti ceea ce va face sa va simtiti confortabil, dragi mamici. Sa nu va fie frica sa aduceti pe lume bebelusii frumosi care ne fac viata mai frumoasa.

Cred ca o astfel de experienta te schimba si te face sa apreciezi mai mult viata si ceea ce ai, mai mult persoanele din jurul tau pe care le iubesti, familia ta si asa mai departe si pe voi, cei care mi-ati lasat mesaje. Apreciez mai mult tot ceea ce am si multumesc lui Dumnezeu, cerului, Universului, doctorilor, tuturor ca am fost salvata.”, a povestit Andreea Balan in vlogul sau.

Andreea Balan si George Burcea mai au impreuna o fetita de 2 ani, pe Ella Maya.

Citeste si:

ANDREEA BALAN, PRIMELE DECLARATII DUPA SOCUL CARDIO-RESPIRATOR: “ASTAZI MI-AM LUAT FETITA IN BRATE DUPA 2 ZILE DE LUPTA CA SA TRAIESC!”

ANDREEA BALAN A FACUT STOP CARDIO-RESPIRATOR IN TIMPUL NASTERII | DEMAMICI.RO

ANDREEA BALAN A ALES SA NASCA PRIN CEZARIANA: “MI-A PLACUT SA FIU RELAXATA, SA NU EXISTE DURERILE TRAVALIULUI!” | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână