Sarcina pe săptămâni

Sarcina pe saptamani: saptamana 32 de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 32 de sarcina vine si cu schimbari evidente la nivel fizic pentru copil. La nivelul scalpului, parul este deja vizibil pentru majoritatea fetusilor, in timp ce altii au doar cateva suvite.

La nivelul degetelor de la picioare, unghiile incep sa fie si ele vizibile. Stratul de par din carea acoperit corpul – numit si lanugo – incepe sa cada in aceasta saptamana.

Plamanii nu sunt inca dezvoltati complet in saptamana 32 de sarcina, insa copilul incepe deja sa exerseze miscarile respiratorii.

In cazul baietilor, testiculele sunt deja cobrate din abdomen in scrot. Se poate intampla, uneori, ca unul sau ambele testicule sa nu se deplaseze din abdomen decat abia dupa nastere.

Dupa aceasta saptamana, copilul poate ajunge la greutatea de 1.7 kilograme, urmand ca in perioada ce urmeaza sa ia in greutate cel mai mult.

Daca ai in minte imaginea unei verze Kale, afla ca aceasta este dimensiunea aproximativa a copilului tau in aceasta faza.

Vezi si: Cordonul ombilical. De ce nu e bine sa fie taiat imediat dupa nastere | Demamici.ro

Corpul tau in saptamana 32 de sarcina

Vei experimenta senzatia de arsura in capul pieptului. Acest lucru se intampla din cauza uterului tot mai mare care ar putea sa impinga stomacul si sa ii modifice pozitia.

Numite si arsuri retrosternale, acest tip de disconfort poate fi ameliorat daca ai grija la alimentatia ta.

Evita condimentele, mancarurile grase, prajelile si bauturile carbogazoase. Nu in ultimul rand, ultima masa sa aiba loc cu cel putin o ora inainte de ora ta de culcare.

Somnul din timpul noptii va fi ceva mai dificil in aceasta perioada. Adopta o postura corecta in timp ce stai in pat si daca simti ca ai nevoie de mai mult spatiu discuta si cu partenerul tau despre acest lucru.

Vezi si: Embrionul uman de la concepere pana la nastere in 23 de fotografii. Asa creste o viata | Demamici.ro

Indicatii pentru aceasta saptamana

Vizitele la medic vor deveni mai frecvente incepand cu saptamana 32 de sarcina. Medicul iti va recomanda sa vii o data la fiecare 2 saptamani.

Daca ai avut o sarcina fara probleme, probabil ca obisnuiai sa mergi o data pe luna la cabinetul medicului.

Pe masura ce sarcina avanseaza, aceste vizite vor fi si mai dese.

Incepand cu saptamana 36 de sarcina, consultatiile vor avea loc saptamanal. In orice caz, daca se intampla sa nasti prematur si sa aduci pe lume copilul dupa aceasta saptamana, rata de supravietuire este una mare.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 31 de sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni