Sarcina pe săptămâni

Sarcina pe saptamani: Saptamana 18 de sarcina | Demamici.ro

In saptamana 18 de sarcina (16 saptamani de la conceptie) se dezvolta cel mai bine urechile bebelusului. Ele se afla acum aproape de pozitia lor finala, iar copilul poate chiar sa auda.

Organele genitale ale copilului incep sa se contureze tot mai mult. Astfel, daca ai o fetita, trompele uterine si uterul s-au pozitionat deja, in pozitia lor finala. Iar daca ai un baietel, organele genitale externe se contureaza tot mai bine.

Bebelusul devine si mai activ in uter si executa miscari ample cu mainile si piciorusele.

Dupa saptamana 18 de sarcina, copilul se va mari considerabil si va ajunge pana la 14 cm lungime si va ajunge la dimensiunea unei rodii.

Vezi si: Embrionul uman de la concepere pana la nastere in 23 de fotografii. Asa creste o viata | Demamici.ro

Corpul tau in saptamana 18 de sarcina

Viitoarele mamici vor observa in aceasta etapa ca apetitul lor incepe sa creasca considerabil.

Vei avea multe pofte, vei tanji dupa alimente sarate si dulci. Pregateste-te sa intampini noile dimensiuni cu haine de gravida adecvate, lejere, care sa iti cuprinda talia care incepe sa se mareasca.

Un alt aspect important care se va petrece cu tine in aceasta perioada are legatura cu visele din timpul noptii. Vei incepe sa experimentezi vise din ce in ce mai intense, chiar si cosmaruri.

Nu este cazul sa te ingrijorezi, mai ales ca ele se pot datora si starilor fizice cu care te confrunti: arsurile retrosternale, crampele musculare sau durerile de spate, care te deranjeaza si pe timpul noptii.

Trezitul des noaptea pentru a merge la baie va produce perturbante ale stadiului de somn REM si din acest motiv sunt sanse mari sa iti si aduci aminte aceste vise.

Vezi si: Greutatea si lungimea fatului in fiecare saptamana de sarcina | Demamici.ro

Cum te pregatesti de venirea pe lume a copilului

In saptamana 18 de sarcina stii deja sexul copilului, asa ca e o perioada ideala sa incepi sa te gandesti la nume pentru copilul tau.

Daca nu ai facut-o pana acum, poti incepe sa faci prima sesiune de shopping pentru bebelus si sa ii achizitionezi deja primele hainute, de fetita sau de baiat.

Opteaza pentru o dieta sanatoasa, plina de nutrienti, iar daca nu te confrunti cu alte stari neplacute, te poti mentine activa si relaxata, practicand exercitiile Kegel in sarcina.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: Saptamana 17 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 19 de sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni