S-a născut cât o palmă de om, iar medicii nu credeau că va supraviețui. Povestea celei mai mici fetițe, care s-a născut în Asia | Demamici.ro

S-a născut cât o palmă de om, iar medicii nu credeau că va supraviețui. Povestea celei mai mici fetițe, care s-a născut în Asia. Manushi se numește fetița care a sfidat legile naturii și ale firii venind pe lume la doar 28 de săptămâni de sarcină cu 400 de grame și doar 21 de centimetri.

Bebelușa născută în India nu era mai mare decât o palmă de om matur, iar piciorușul ei era cât o unghie. Manushi poate fi considerată cel mai mic bebeluș care a supraviețuit unei nașteri premature, în Asia.

Când a venit pe lume, Manushi nu putea respira și avea un strat extrem de subțire de piele care îi acopereau organele imature încă. Medicii nu credeau că va supraviețui. Mai mult decât atât, cadrele medicale le-au spus părinților că șansele ca fetița lor să trăiască erau de 0,5%.

S-a născut cât o palmă de om, iar medicii nu credeau că va supraviețui. Povestea celei mai mici fetițe, care s-a născut în Asia

Seeta, mama fetiței în vârstă de 48 de ani, și Giriraj, în vârstă de 50 de ani, au fost surprinși de puterea de a lupta a micuței lor: „A luptat și a luptat și iar a luptat și în ciuda tuturor așteptărilor, a reușit să învingă”.

În săptămâna 28 de sarcină, Seeta s-a confruntat cu o creștere accentuată a tensiunii arteriale. În urma unei ecografii, medicii au descoperit că fătul era pus în pericol întrucât nu mai primea suficient oxigen.

La 28 de săptămâni, indicanca a fost supusă unei operații de cezariană. Imediat după venirea pe lume, Manushi a fost intubată și transferată la spitalul „Jivanta Children’s Hospital NICU”, acolo unde exista aparatura pentru susținerea unei vieți atât de fragile.

Dr. Janged: „Când bebelușul s-a născut, nu știam la ce să ne așteptăm. Se chinuia să respire singură, dar a fost nevoie să o conectăm imediat la un ventilator care să-i ajute plămânii mici și imaturi.

Din cauza sistemului digestiv care nu era dezvoltat cum trebuie, am fost nevoiți să-i băgăm toate substanțele nutritive: amino acizi, grăsimi, minerale, carbohidrați, multivitamine etc direct în sânge. În primele zile, Manushi a scăzut și mai mult în greutate. După 7 săptămâni a început să fie hrănită cu lapte.”

După 6 luni de la naștere, fetița din India a fost externată din spital. În ziua în care a plecat acasă împreună cu părinții săi cântărea doar 2,3 kg, însă medicii erau optimiști în ceea ce o privește. Cu timpul, Manushi va putea ajunge un copil cât mai aproape de normalitate.

Vezi si: Zâmbet de învingătoare! O fetiță născută prematur zâmbește la doar 5 zile după venirea pe lume | Demamici.ro

Vezi si: O mama isi tine pentru prima data la piept copilasul prematur VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Bebelusi gemeni, nascuti prematur la 23 de saptamani, salvati de neonatologi. Cantareau doar 500 de grame | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni