Știri interne

O mamă, studentă la Medicină, s-a aruncat în gol de la fereastra din rezerva spitalului după ce a născut. Suferea de depresie, iar tatăl copilului nu-și dorea bebelușul | Demamici.ro

S-a aruncat în gol de la fereastra din rezerva spitalului după ce a născut. Suferea de depresie, iar tatăl copilului nu-și dorea bebelușul. Tragedie la Spitalul Medgidia, după ce o tânără mămică a decis să-și încheie socotelile cu viața, la scurt timp după ce a născut.

Femeia în vârstă de 34 de ani născuse în urmă cu trei zile, însă nu își dorise copilul. Se confrunta cu o depresie severă, iar apropiații spun că un factor care a contribuit la disperarea ei era și faptul că partenerul tinerei nu își dorea să devină tată.

O mamă, studentă la Medicină, s-a aruncat în gol de la fereastra din rezerva spitalului după ce a născut

Într-un gest extrem, proaspăta mămică a deschis fereastra de la salonul în care se afla internată și s-a aruncat în gol. Semnase înainte o hârtie prin care își încredința copilul în grija statului.

„A semnat un protocol cu asistenta socială, în prezenţa Poliţiei, că renunţă la copil. Asta s-a întâmplat la prânz. A fost respectat şi protocolul, a venit şi poliţistul şi Asistenţa Socială din Primărie, în prezenţa directorului medical, a mea, s-a semnat un protocol. Apoi, ce s-a întâmplat numai ea ştie.”, a declarat Dorel Oprea, directorul Spitalului Medgidia.

Tânăra se confrunta cu un episod sever de depresie. Fusese în trecut internată, dar renunțase la tratamentul psihiatru pentru a nu-i face rău bebelușului

Pacienta în vârstă de 34 de ani a născut o fetiță perfect sănătoasă, prin cezariană, dar care avea să rămână singură pe lume încă din primele zile ale vieții sale.

Tânăra mămică, care a decis să-și pună capăt zilelor odată cu nașterea fiicei sale, era absolventă de ASE și studentă de 2 ani la Medicină, potrivit Observator.
Ea mai fusese în trecut internată într-un spital de psihiatrie, iar medicii i-au prescris atunci un tratament care să o țină pe linia de plutire.

Când a aflat că este însărcinată, a decis să întrerupă tratamentul pentru a nu-i face rău bebelușului.

Însă fără să mai ceară vreun ajutor de specialitate, depresie ei s-a agravat. Potrivit sursei menționate, un alt motiv care ar fi cântărit enorm la decizia ei finală a fost și faptul că bărbatul cu care făcuse copilul nu și l-a dorit.

S-a aruncat în gol de la fereastra din rezerva spitalului după ce a născut. „20% din femeile care mor în primul an de naștere al copilului, o fac prin suicid”

Psihologii atrag atenția asupra acestui fenomen cu care se confruntă unele femei în perioada sarcinii sau în perioada postnatală.

Sănătatea psihică a unei mame în această perioadă este mult mai neglijată decât ar trebui să fie, iar multe femei nici nu știu când sau unde să ceară ajutor.

„Cred că este vorba de sentimente de disperare, de lipsă de speranță, 20% dintre femeile care mor în primul an de naștere al copilului, o fac prin suicid.
Atât de grave sunt datele statistice și atât de impresionantă este această boală – depresia.”, declară psihologul Cristina Dincu pentru Observator.

Mama care a decis să se sinucidă își plănuise gestul. Nu doar că semnase în prealabil actele prin care își lăsa copilul în grija statului, însă refuzase și conexiunea emoțională cu bebelușul ei.

Nu a vrut să se implice, nu a vrut să alăpteze sau să se implice emoțional cu copilul. Bebelușul a rămas în supraveghere la noi. Este alimentat cu lapte praf și e un copil sănătos”, a declarat una din asistentele de pe secția spitalului.

În aceste momente are loc o anchetă internă la Spitalul din Medgidia, a fost întocmit și un proces verbal, iar copilul urmează să fie preluat de DGASPC Constanța în sistem maternal.

Vezi și: Ea este femeia care s-a aruncat de pe un bloc din Timișoara cu cei doi copilași. A comis gestul cumplit în drum spre grădiniță | Demamici.ro

Vezi și: Depresia postnatala explicata de psihoterapeutul Isabela Mihut – cauze, simptome, tratament | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni