Ramona a născut o fetiță, deși are doar 27 de kilograme și o boală gravă. Bebelușul are acum nevoie de ajutor VIDEO | Demamici.ro

Ramona a născut o fetiță, deși are doar 27 de kilograme și o boală gravă. Bebelușul are acum nevoie de ajutor. Ramona Ionică Săceanu, o tânără în vârstă de 24 de ani, a născut primul ei copil. Cazul Ramonei a reușit să surprindă și lumea medicală din România, din cauza sănătății ei fragile.

Ramona, diagnosticată cu nanism, cântărește doar 27 de kilograme și are doar 1.20 metri înălțime. Din cauza unui sindrom genetic necunoscut, mai precis o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale, cu cifoză și scolioză, starea ei de sănătate este una precară și poate duce la complicații severe.

La data de 5 august, Ramona a adus pe lume o fetiță la Spitalul Universitar din Capitală.
În ciuda problemelor ei de sănătate, tânăra mămică a avut curaj să aducă pe lume copilul pe care și l-a dorit atât de mult și la care nu a vrut să renunțe.

Ramona a născut o fetiță, deși are doar 27 de kilograme și o boală gravă

Când a aflat că este însărcinată, Ramona a simțit că a primit un dar divin: „Dumnezeu mi-a dăruit-o și am spus: Doamne, îți mulțumesc pentru lucrul acesta minunat pentru că tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop în viața mea și te rog, fă o minune tu!”

Minunea s-a înfăptuit uluind până și medicii. „Pentru un organism de 27 de kg, să porți în pântec două kilograme, într-adevăr este un efort imens.”, a declarat Dr. Monica Cârstoiu, Șef Clinică Obstetrică Ginecologie SUUB, pentru Știrile Kanal D.

Fetița ei, pe nume Eva, a cântărit la naștere 1,890 kg și a fost născută prematur, la 32 de săptămâni. În ziua în care a ajuns de urgență la spital, Ramona își aduce aminte că se simțea rău și abia putea să mai respire.

„Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine”, a spus Ramona, pentru Digi24.

Fetița Ramonei are nevoie de ajutor: „Nu vreau să îmi moștenească boala”

Pe lângă bucuria de a fi mamă și de a-și ține fetița în brațe, Ramona trăiește cu cea mai mare teamă, aceea ca nu cumva și fetița să îi moștenească boala.

„Când am văzut-o prima dată m-am emotionat foarte tare. Tremuram așa tare când am văzut-o. Mergeam la incubator și o vedeam acolo. Ea mă simțea când m-am dus la ea. Știam că mi-au făcut o mare bucurie. Faptul că o țin în brațe e cea mai mare bucurie din viața mea. Dumnezeu mi-a dăruit copilul ăsta cu un scop. M-am rugat să-l nasc sănătos. Chiar dacă eu sunt cum sunt. Nu vreau să moștenească boala mea”, a mai spus tânăra, pentru gandul.ro

Medicii de la Spitalul Universitar au făcut câteva teste genetice fetiţei, însă mai au nevoie şi de altele care trebuie trimise în Germania.

Medicilor le e frică să nu fi moștenit fetița boala mamei, având în vedere că și la ea s-a agravat în timp. Până la vârsta de 5 ani a avut o copilărie normală, apoi a început să o sâcâie o durere la picior, dar părinții nu au dus-o la un medic până la vârsta de 15 ani când simptomele erau deja multe și grave.

„Aveam dureri de picior. Oboseam, șchiopătam din ce în ce mai mult”. La vârsta majoratului, medicii i-au dat o speranță: „Mi-au spus că existe șanse să mă fac bine, în America, dar cu sacrificii și riscuri”.

„Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte.
Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție”, a adăugat Monica Cârstoiu- șef Clinica Ginecologie SUUB.

Tânără mămică își dorește foarte mult ca acest test să fie efectuat, însă costurile de 3.500 de euro reprezintă o sumă mult prea mare pentru ea.

„Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea”, a mai spus Ramona.

Cei care vor s-o ajute pe Ramona, o pot face donând în acest cont:

Titular: IONICA SACEANU

IBAN: RO16RZBR0000060019910519

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

Vezi si: Actrița Christie McGinity, care suferă de nanism, plânge moartea bebelușului ei de doar 2 săptămâni | Demamici.ro

Vezi si: O mamica si-a ingropat baietelul nascut prematur. Timp de 63 de zile s-a muls zilnic si a donat laptele | Demamici.ro

Vezi si: Poveste din spital: „Mi-am adus pe lume copilul mort, singură în salon, în plină pandemie” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni