Mămici și tătici celebri

Radu Ștefan Bănică îi calcă pe urme tatălui. Fiul lui Bănică Jr. vrea să facă film în America VIDEO | Demamici.ro

Radu Ștefan Bănică îi calcă pe urme tatălui. Fiul lui Bănică Jr. vrea să facă film în America. Fiul lui Ștefan Bănică Junior iubește teatrul, muzica și… gătitul. Se înțelege foarte bine cu sora sa Violeta și a început să construiască baza unei frumoase prietenii și cu Alexandru, frățiorul cel mic. Într-un interviu pe care l-a acordat la „Teo Show”, Radu Ștefan a făcut dezvăluiri inedite din viața de familie, dar și despre visurile pe care le are în carieră.

„Când eram mic voiam să mă fac magician. Nu aveam vreo idee despre teatru sau muzică (…) Mi-a plăcut de mic să imit oameni, să imit personaje și uite că mi-am ales-o ca profesie.”, a declarat Radu Ștefan Bănică la „Teo Show”.

Bunicul, celebrul Ștefan Bănică, și tatăl, Ștefan Bănică Junior, au avut un rol foarte important în conturarea dorinței tânărului de a merge pe calea actoriei. „Cu siguranță m-au inspirat, dar cred că la un moment dat tot asta aș fi ales. Eu consider că fiecare are un drum scris și tind să cred că aș fi ales tot meseria aceasta chiar dacă nu erau și ei în aceste domenii.”

Radu Ștefan Bănică pasionat de actorie, muzică și gătit

Pe lângă actorie și muzică, Radu Ștefan Bănică este pasionat de gătit. Mama a fost cea care i-a arătat primele rețete, însă acum, adolescentul, a ajuns să se priceapă destul de bine în bucătărie.

„Îmi place să gătesc. Gătesc orice. Am început cu omleta. M-a învățat mama. Ușor, ușor am început s-o fac ca pe un hobby. Îmi plăcea mai mult să fac deserturi, însă acum pot să fac orice, vreau să fac orice.”

Radu Ștefan recunoaște că adolescența și-a pus amprenta asupra relației pe care o are cu părinții. Ca în orice familie cu un copil aflat la această vârstă provocatoare, și în familia lor au apărut mici divergențe, însă s-au rezolvat întotdeauna prin comunicare.

„Tata îmi spune tot timpul să am măsură, să stau în banca mea. Cu mama mă înțeleg bine, cu tata mă înțeleg bine. Ca orice adolescent, mai avem și noi chichițele noastre. Sunt încăpățânat. Nu prea cer sfaturi. Îmi place să experimentez pe pielea mea și dacă greșesc asta este. Semăn cu mama și cu tata. Sunt rezultatul perfect.”

Cum se înțelege Radu Ștefan Bănică cu frații mai mici?

„Din ce în ce mai bine. Violeta face 14 ani acum, în decembrie. Am început să ieșim în oraș la un suc, o prăjitură. Chiar ieri am avut niște treabă în oraș și am luat-o cu mine și am avut niște conversații foarte mature, pe care nu le-am mai avut cu ea și îmi place. Încep să simt că am o soră prietenă. Vorbim de toate. De fete, de băieți, de școală, de părinții noștri. Mai bârfim puțin. Tot timpul îi țin partea. I-am spus să-mi spună orice prostie ar face: „Dacă consider să-ți iau apărarea, ți-o iau, dar dacă întreci măsura, te descurci.””

În ceea ce privește relația cu băiețelul pe care tatăl său îl are cu Lavinia Pîrva, Radu Ștefan mărturisește că a început să construiască o baza frumoasă.

„A început să-mi spună pe nume. A început să vorbească. Este un dulce. Începem să construim și noi o relație.”

Radu Ștefan Bănică îi calcă pe urme tatălui. Numele Bănică, o presiune sau un ajutor?

„Nu știu dacă este o presiune. Cu siguranță simt așa o responsabilitate, mai ales că este un nume cu istorie și nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, dar până la urmă nu mă plâng. M-am născut în familia asta. Sunt recunoscător și… să profit. Simt de câte ori merg în public o anumită presiune, însă începe să se diminueze puțin teama asta. Nu mai e cum era când eram mic, când abia începusem să ies și eu în public. Am mai crescut. Știu ce înseamnă. Deja responsabilitățile au intrat în reflex.”

Radu Ștefan Bănică a realizat ce înseamnă celebritatea tatălui la finalul clasei a 8-a. „Când venea la școală și punea piciorul în clădire știau toate etajele. A venit Ștefan Bănică. Așa aflam și eu că a venit. Cam pe atunci, de la școală am aflat. Când venea tata, eram prietenul tuturor. Zici că eram fiul directorului. Eram mândru de el, nu de mine că eram fiul lui.”

Radu Ștefan Bănică îi calcă pe urme tatălui. Fiul lui Bănică Jr. vrea să facă film în America

Radu Ștefan Bănică este student la UNATC în anul II și intenționează să urmeze un master departe de casă: „Mi-ar plăcea să plec în America, de ce să mint? Oricât de mult îmi place teatrul, îmi doresc și în film. Nu vreau să mă bazez pe nume. Vreau să muncesc și să fiu recunoscut pentru mine și pentru munca mea.”

Tânărul, admis anul acesta la UNATC, secția Actorie, a moștenit nu doar numele tatălui său și al bunicului său, dar și înclinația către actorie. Mulți colegi de breaslă de-ai lui Ștefan Bănică sunt uluiți inclusiv și de asemănarea izbitoarea dintre fiul său și el, amintind cu nostalgie de perioada din „Liceenii”.

Radu Ștefan este primul fiul al lui Ștefan Bănică Jr din relația Camelia Constantinescu. Deși cei doi nu au fost căsătoriți, ea a fost prima care i-a oferit un copil artistului.

Vezi si: Ștefan Bănică Jr, în vacanță cu cei trei copii. Radu Ștefan se mândrește cu sora lui frumoasă, Violeta | Demamici.ro

Vezi si: Imagini unice cu cei doi fii ai lui Ștefan Bănică Jr. Radu Ștefan Bănică la plimbare, grijuliu, cu frățiorul mai mic | Demamici.ro

Vezi si: Andreea Marin, alături de fiica ei, Violeta, și băiatul cel mare al lui Ștefan Bănică Jr. Cei doi frați adolescenți, așa cum rar sunt văzuți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână