Produs pentru bebelusi Johnson & Johnson, contaminat cu azbest | Demamici.ro

Johnson & Johnson, compania americana farmaceutica ce produce bunuri de larg consum, printre care si produse de ingrijire pentru bebelusi, se afla din nou in prim plan dupa ce samponul pentru copii a picat testele de calitate.

Autoritatile au facut public faptul ca in mostrele prelevate din doua loturi au fost descoperite ingrediente daunatoare, cancerigene. Este vorba despre formaldehida si azbest. Compania americana a respins rezultatele testelor.

Mai mult decat atat, Johnson & Johnson a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca productia de pudra de talc va fi reluata. Decizia companiei vine la cateva luni de la finalizarea imensului scandal privind ingredientele daunatoare din pudra de talc.

Reuters sustine ca Johnson & Johnson stia de zeci de ani faptul ca pudra de talc pentru copii contine azbest, un mineral periculos pentru sanatatea omului care poate produce mai multe probleme medicale, printre care si diferite forme de cancer, dar a preferat sa musamalizeze informatiile.

Informatii referitoare la compozitia daunatoare a pudrei de talc dateaza din anii 1957, 1958. Elementele de contaminare: tremolitul fibros si acicular au fost evidentiate in urma unor teste de laborator.

Inca din anul 2012, J&J a inceput sa piarda procese pe banda rulanta si a achitat miliarde de dolari ca despagubiri. Cele mai multe acuzatii au fost aduse de catre femei care au sustinut ca s-au imbolnavit de cancer ovarian in urma utilizarii pudrei de talc drept antiperspirant sau deodorant.

Iata ca, Johnson & Johnson a ajuns din nou in vizorul autoritatilor din cauza ingredientelor periculoase continute de produsele de igiena pentru bebelusi (sampon).

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână