6 motive pentru care copiii nascuti in aprilie sunt speciali – potrivit stiintei | Demamici.ro

Zilele de primavara se contureaza din ce in ce mai bine, iar mamele care isi vor aduce pe lume copiii in luna aprilie se sincronizeaza de minune cu mama natura.

Stiinta a demonstrat in nenumarate randuri ca luna in care copiii vin pe lume are impact asupra trasaturilor definitorii ale personalitatii acestora.

Va prezentam 6 motive care isi lasa amprenta asupra copiilor multi ani dupa venirea lor pe lume

Se vor culca mai tarziu seara

Un studiu publicat in jurnalul Sleep a scos la iveala faptul ca persoanele nascute primavara si vara au tendinta de a amana cat mai mult ora de culcare.

Asadar, daca micutul tau se naste in aceasta luna, inarmeaza-te cu multa rabdare si asteapta-te sa stai treaza pana tarziu in noapte.

Vor fi persoane pozitive

Un studiu intreprins de studentii de la Hungarian University a descoperit ca bebelusii nascuti in martie, aprilie sau mai au un ritm de viata mai alert, iar o astfel de persoana, activa, este de regula optimista si pozitiva.

Studiul a avut selectat un esantion din Ungaria, motiv pentru care aceasta caracteristica s-ar aplica in cazul copiilor veniti pe lume in tari cu ierni aspre si veri calduroase. In cazul climei ecuatoriale lucrurile pot sta diferit.

Deprind talentul de a fi lideri de la varste fragede

Potrivit cercetatorilor de la University of British Columbia’s Sauder School of Business copiii nascuti in martie si aprilie au mai mari sanse sa ocupe posturi de conducere in viata de adult, decat cei nascuti vara.

Studiul a avut un esantion de 375 de CEOs din cadrul a 500 de companii si s-a desfasurat in perioada 1992 – 2009.

Au un risc mai scazut de a face astm

Un alt studiu din 2015, desfasurat in New York, a descoperit ca bebelusii nascuti in aprilie au un risc mai mic de a avea probleme medicale respiratorii.

Acest lucru se datoreaza alergenilor si acarienilor care se gasesc din abundenta in perioada primaverii. Fiind expusi acestora inca din primele luni de viata, sistemul imunitar al bebelusilor nascuti in lunile de primavara se intareste.

Au risc scazut de a dezvolta ADHD

Acelasi studiu a relevat si faptul ca ADHD-ul este mai des intalnit in cazul bebelusilor care vin pe lume in ultimele luni ale anului. De data aceasta, rezultatele studiului nu au nimic in comun cu acarienii sau alergenii, ci cu structura anului scolar.

Cei mai mici copii din clasa sunt perceputi a fi mai activi, nelinistiti, mai putin calmi decat cei nascuti in lunile de primavara.

Ar trebui sa poarte protectie solara de timpuriu

Bebelusii nascuti in aprilie sunt predispusi la dezvoltarea unor boli de piele cand ajung la varsta adulta. Acest lucru poate fi cauzat de expunerea timpurile la soare. Copiii nascuti in lunile de primavara ar trebui sa fie protejati de razele soarelui in exces.

Puteti face acest lucru apeland la creme de protectie sau haine cu protectie UV. Materialele speciale vor permite celor mici sa se bucure de distractia la piscina, la mare sau de plimbarile mai lungi, protejandu-i de razele nocive.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni