Recomandări

Principalele probleme de infertilitate cu care se confruntă cuplurile, discutate într-un interviu cu Dr. Dmytro Biletski VIDEO | Demamici.ro

Principalele probleme de infertilitate cu care se confruntă cuplurile, discutate într-un interviu cu Dr. Dmytro Biletski. Amânarea vârstei de concepere a unui copil, unul dintre principalele motive ale infertilității. Dr. Dmytro Biletski de la clinica BioTexCom din Ucraina, medic obstetrician-ginecolog, specialist primar în domeniul medicinei reproductive, a răspuns celor mai frecvente întrebări legate de problemele cu care se confruntă cuplurile care încearcă să conceapă un copil.

Principalele probleme de infertilitate cu care se confruntă cuplurile, discutate într-un interviu cu Dr. Dmytro Biletski

Ce reprezintă tehnologiile de reproducere umană asistată? Care este importanța lor și de ce acestea au devenit atât de populare în ultima vreme, nu doar în Ucraina, dar și pe întregul mapamond?

Dr. Dmytro Biletski: Tehnologiile de reproducere reprezintă un ansamblu al tuturor tehnologiilor medicale direcționate spre obținerea unei sarcini, ale cărei etape au loc în afara corpului viitoarei mame. Scopul acestor tehnologii îl constituie nașterea unui copil sănătos. De ce sunt atât de populare aceste tehnologii?

Pentru că astăzi oamenii încearcă să lucreze din ce în ce mai mult, iar nașterea unui copil este amânată pentru mai apoi, iar când vine acel mai apoi, să naști un copil pe cale naturală, să concepi un copil pe cale naturală devine foarte dificil. De aceea, oamenii apelează la noi, medicii în domeniul de reproducere.

Infertilitatea, boala sau afecțiunea secolului XXI – ce alternative există la momentul actual pentru cuplurile cărora acest diagnostic le-a spulberat orice speranță de a avea propriul copil genetic?

Dr. Dmytro Biletski: Când din varii motive un cuplu nu poate să conceapă copilul său genetic, le vin în ajutor tehnologiile de reproducere asistată, în special ovocitele donate, programele cu ovocite donate și spermatozoizii donați, proceduri care se și realizează în clinica noastră.

Care este modul în care prescrieți tratamentul pacienților dumneavoastră, pe ce criterii vă bazați când luați în considerare tratarea acestor afecțiuni pe care le prezintă pacienții respectivi și ce lucruri vă ghidează în timpul practicii dumneavostră?

Dr. Dmytro Biletski: Întrucât ne desfășurăm activitatea în Ucraina, lucrăm în baza Ordinului Ministerului Sănătății, acesta este Ordinul Nr. 787. Desigur, suntem ghidați de principiul de bază al medicului – să nu dăunăm. Totodată, în ajutor îmi vin propria experiență și experiența tuturor colegilor mei.

Din experiența personală, toate diagnosticele posibile și imposibile, iar noi știm că acestea nu sunt puține, care diagnostic este cel mai des întâlnit printre pacienți? Care este cauza acestui fenomen și există oare vreo cale de a evita aceste probleme?

Dr. Dmytro Biletski: Cel mai fecvent, așa cum am spus mai devreme, la noi apelează femeile puțin mai în vârstă, în legătură cu faptul că amână conceperea unui copil pentru mai târziu. Prin urmare, când apelează la noi au deja o rezervă ovariană scăzută, adică este redus numărul de foliculi și, respectiv, a ovulelor din ovarele acestora.

De aceea, să conceapă și să nască un copil la această vârstă devine mult mai dificil. Principalul dușman al specialistului în reproducere este timpul și, să-l învingem la momentul actual, din păcate, nu putem.

Vezi si: Visul tău de a deveni părinte, transformat în realitate de BioTexCom – singura clinică cu ciclu complet din Ucraina | Demamici.ro

Câteva cuvinte despre programele de maternitate surogat.

Dr. Dmytro Biletski: Datorită faptului că femeile au anumite probleme, cea mai frecventă este, de exemplu, lipsa uterului. Femeie, fizic, nu poate să nască propriul copil și acesteia îi rămâne de ales: fie să rămână sterilă pe viață, fie să apeleze la o mamă surogat. Desigur, toate aceste acțiuni sunt reglementate de Ordinul în baza căruia ne desfășurăm activitatea, de aceea, toate aceste lucruri sunt oficiale și toate funcționează.

În afară de programele de maternitate surogat și FIV cu ovocite donate, care sunt deja tradiționale, folosiți și alte tehnologii suplimentare care pot mări șansele de succes pentru cuplurile care vi se adresează cu probleme din punct de vedere al fertilității?

Dr. Dmytro Biletski: Desigur, folosim întreaga gamă a tuturor tehnologiilor reproductive cunoscute în lume, deoarece medicii noștri pleacă pentru stragii în străinătate, folosesc internetul, citesc articole, de aceea, în țara noastră totul este disponibil. Dar unele trucuri, ca să le numim așa, sunt preferate la clinica noastră. Printre acestea ar fi: utilizarea embriotransferului dublu, utilizarea transferului de mitocondrii donate, fapt care crește ușor șansele de a obține o sarcină.

Există o parte a societății care tratează mamele surogat și donatoarele de ovocite prin prisma unor prejudecăți aspre și apriori nu acceptă medicina reproductivă ca fiind o metodă privind rezolvarea problemelor.

După părerea dumneavoastră, cum am putea să aducem la cunoștință acestor oameni faptul că sănătatea reproductivă reprezintă o componentă importantă a vieții noastre și ar trebui să-i acordăm mult mai multă atenție față de cum ne-am obișnuit deja?

Dr. Dmytro Biletski: De ce ar trebui să demonstrăm cea acestor oameni? Cel mai probabil, aceștia nu s-au aflat în locul cuplurilor infertile. Doar atunci când se vor confrunta cu problema infertilității, Doamne ferește, desigur, singuri își vor schimba fundamental părerea. De aceea, să le demonstrez ceva, eu nu văd rostul.

Care aspect din practica dumneavoastră de zi cu zi este cel mai important și care aspect este cel mai dificil?

Dr. Dmytro Biletski: Cel mai important aspect în activitatea unui specialist în reproducere este acela de a intra în contact cu cuplul și de a obține încrederea deplină a acestuia, deoarece toată munca se bazează doar pe încredere și 50% din succes depinde de bunăstarea morală din cercul nostru restrâns.

Cel mai dificil moment din munca unui specialist în reproducere este, desigur, momentul în care trebuie să-i explici cuplului de ce sarcina nu s-a prins, când totul părea să meargă bine. Și în funcție de modul în care vei explica „de ce?” va depinde dacă cuplul rămâne cu tine sau va pleca la un alt medic sau la o altă clinică.

Spuneți-mi care este cel mai plăcut aspect din practica dumneavoastră.

Dr. Dmytro Biletski: Desigur, evident este faptul că cel mai plăcut moment este să-și vadă rodul muncii sale, rodul muncii echipei sale, datorită căruia s-au născut copii minunați. Momentul când îmi trimit fotografii, când văd fețele zâmbitoare ale părinților, înlocuiesc, probabil, toate bucuriile posibile din viață.

Doriți informații suplimentare despre programele clinicii BioTexCom? Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial. Pentru a te conecta cu reprezentanții clinicii și în social media, dă un like paginii de Facebook BioTexCom România.

Vezi si: Zeci de bebeluși proveniți din mame surogat, „blocați” în Ucraina în timpul pandemiei. Cum au fost tratați micuții până au ajuns în brațele părinților? VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: După 10 ani de tratamente pentru infertilitate, un cuplu de români și-a strâns bebelușul în brațe! Un interviu emoționant despre perseverență, încredere și iubire necondiționată VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână