Știri interne

Primele imagini cu fetița părintelui Nicolae Dima după ce a ieșit din comă. Ecaterina se recuperează la o clinică din Germania: „Am trăit astăzi momente de mare bucurie” | Demamici.ro

Primele imagini cu fetița părintelui Nicolae Dima după ce a ieșit din comă. Ecaterina se recuperează la o clinică din Germania. Ecaterina Dima, fetița de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, din București, și-a revenit din comă.

La începutul acestui an, părintele Vasile Ioana anunța îndurerat pe pagina lui de Facebook încercarea grea de părinte prin care este nevoit să treacă bunul său prieten, părintele Nicolae Dima.
Ecaterina Dima suferea de ceva timp de o durere de cap, care a trimis-o ulterior la Urgențe. La o investigație mai amănunțită, medicii i-au descoperit fetiței o tumoare pe creier, iar la scurt timp după, a intrat în comă.

„Până acum câteva ore, familia părintelui Nicolae Dima trăia normal, așa cum trăim noi toți în viața de zi cu zi. A apărut o durere de cap inexplicabilă. Părinții fetiței au făcut investigații, au mers la spital, au căutat soluții și au descoperit un necaz. Cu totul neașteptat, după două-trei zile de dureri de cap, s-a făcut RMN și s-a descoperit că fetița are o formațiune tumorală. Dar nu este doar atât, ci viteza cu care s-au întâmplat lucrurile este surprinzătoare”, povestea la acel moment părintele Vasile Ioana, îndemnându-i totodată pe enoriași să se roage pentru micuța Ecaterina.

Starea fetiței s-a agravat de la o zi la alta până în punctul în care era ținută în viață doar de aparate.

Cu ajutorul bunăvoinței oamenilor, ea a fost transportată la un spital din Dresden, Germania, acolo unde timp de două luni a rămas sub stricta observație a medicilor.

Primele imagini cu fetița părintelui Nicolae Dima după ce a ieșit din comă. Ecaterina se recuperează la o clinică din Germania

Ecaterina a ieșit din comă, iar pe pagina de Facebook a părintelui Vasile Ioana au apărut și primele fotografii cu fetița din Dresden, acolo unde își continuă recuperarea. Deși încă slăbită, în privirea fetiței se citește fericirea și recunoștința de a se bucura de o nouă șansă la viață, înconjurată de oamenii dragi din viața ei.

Dragii mei!
Am trăit astăzi momente de mare bucurie aici in Dresda, unde am întâlnit-o pe draga noastră Ecaterina și pe părinții ei! Icoana Maicii Domnului a adus enorm de multă bucurie duhovnicească atât copilei Ecaterina si familiei ei cât și credincioșilor din Dresda! Zilele următoare vă vom oferi mai multe materiale. Acum încă ne mai bucurăm de prezența luminoasă a Ecaterinei, aici la Dresda unde ea continuă terapia! Domnul să fie cu ea, cu Părintele Nicu si cu D-na Cătălina!”, a scris Vasile Ioana.

Pentru părintele Nicolae Dima și soția lui, ultimele luni au fost pline de încercări și doar rugăciunea le-a mai dat putere să ajungă în punctul în care să zâmbească din nou alături de copila lor.

„Starea sufletească a mea și a soției s-a schimbat. Noi nu suntem întristați, ci așteptăm. Răbdarea este substanța vieții. (…) Ajutați-ne cu rugăciunea dumeavoastră! Ceea ce se va întâmpla în continuare este doar voia lui Dumnezeu. El nu poate face abstracție de la toate rugăciunile noastre!”, mărturisea preotul Nicolae Dima la începutul anului.

Vezi și: Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată în Germania. Micuța nu s-a mai trezit după operația pe creier | Demamici.ro

Vezi și: Fiica de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, în comă după o banală durere de cap. Preotul Vasile Ioana: „Este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână