Tu - mamă și femeie

„Porți un adolescent în pântece?” Răutățile despre kilogramele în plus lasă răni adânci. Mărturia unei mame de gemeni | Demamici.ro

„Porți un adolescent în pântece?” Răutățile despre kilogramele în plus lasă răni adânci. Mărturia unei mame de gemeni. 9 luni durează transformarea corpului unei femei pentru a aduce pe lume o viață sau mai multe. Luni în șir burta crește, volumul de sânge se dublează, sânii se pregătesc de alăptare, apa este reținută și așa mai departe. Sunt schimbări cu care fiecare femeie însărcinată se confruntă.

Sunt momente în care kilogramele se adună într-un mod de necontrolat și cu siguranță, mult mai repede decât ne-am fi așteptat. În acele momente viitoarea mamă are nevoie de susținere și de încurajări, nicidecum de răutăți și ironii. Iată că, din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. O mamă de gemeni care a publicat o fotografie din perioada maternității a fost pusă la zid și judecată cu cele mai aspre cuvinte.

Comentariile au afectat-o, iar vorbele tăioase i-au accentuat și mai mult neîncrederea, știrbindu-i din iubirea de sine.

„Porți un adolescent în pântece?” Răutățile despre kilogramele în plus lasă răni adânci. Mărturia unei mame de gemeni

„Porți un adolescent în pântece?”
„Wow, te-ai făcut mai mare decât un tomberon!”
„Respectă-ți corpul și fă copiii pe rând, nu toți deodată!”
„Da cât ai mâncat de arăâi așa?”
„Ai 100 de copii acolo? Doamne ferește!”
„Ești dezgustătoare!”

Sunt doar câteva dintre comentariile pe care le-am primit când am postat pe contul de socializare o fotografie de la ședința foto de maternitate. Acele vorbe s-au nimerit în momentul în care încrederea în mine nu era punctul forte, când abia îi născusem pe gemeni și însă nu îmi intrasem în mână și nu stăpâneam bine abilitățile de proaspătă mămică. Să nu mai vorbesc despre felul în care mă simțeam în corpul cu care am rămas după sarcină. Este ciudat cum lumea asociază negreșit slab cu sănătos.

Am postat fotografia pentru că atunci mă simțeam bine în propria piele și eram mândră de faptul că acest corp al meu a cărat și a crescut două vieți în același timp. Nu mă așteptam la valul de hate și comentarii negative care m-au lovit în plin. A fost o călătorie nedreaptă și brutală prin vorbe tăioase.

Vă spun sincer că mi-a luat mult timp să încep să-mi iubesc din nou corpul, iar ceea ce am citit încă mă afectează. M-a uluit răutatea și felul oamenilor de a judeca, de a tăia în bucăți, fără a se gândi la consecințele pe care vorbele lor le au asupra psihicului unei persoane. Zi de zi lucrez la mine. Vreau să îmi îmbunătățesc aspectul și învăț să mă iubesc din nou în noile forme. Refuz să mă ascund. Mi-am promis că mă voi iubi indiferent de felul în care arăt și zi de zi îmi reamintesc că merit să fiu apreciată indiferent de mărimea pe care o port.

Acea perioadă a fost una minunată și sunt mândră de ce-a reușit corpul meu să facă pentru mine și fetele mele. Oricine gândește altfel nu mai are nicio putere asupra mea. Oricine are dreptul la o părere și voi susține întotdeauna libertatea de exprimare, însă țineți minte, oameni buni, bunătatea poate mișca munții din loc. Lumea are nevoie disperată de mai multă bunătate.”

Vezi si: Mărturie după naștere: „Nu, nu mi-e rușine! Nu, nu mă interesează ce cred alții!” | Demamici.ro

Vezi si: M-am pregatit atat de mult pentru copilul meu incat am uitat sa ma pregatesc si pentru propria transformare | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână