O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro

O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici. O fetiță de 10 ani din Italia a murit asfixiată din cauza unei provocări de pe Tik Tok.

Autoritățile din Palermo sunt în alertă după această tragedie și propun măsuri noi.
Astfel, autoritatea pentru protecția datelor personale din Italia a emis, vineri, un comunicat prin care se solicită aplicației Tik Tok să blocheze toate conturile utilizatorilor italieni a căror vârstă nu a putut fi verificată.

O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici

În declarație, autoritatea de reglementare mai menționează că, deși aplicația Tik Tok interzice înregistrarea minorilor sub 13 ani, regula poate fi cu ușurință evitată de oricine.

„Jocul Fularului” (blackout challenge) i-a adus sfârșitul unei fetițe siciliene

Copila în vârstă de 10 ani a căzut în capcana provocărilor și competiției de pe Tik Tok. Ea a fost găsită inconștientă chiar de către sora ei mai mică, de 5 ani.

Jocul Fularului îi provoacă pe utilizatori să își blocheze respirația până la leșin, din dorința de a experimenta senzații tari.

Acest joc a provocat anual mai multe accidente, unele dintre ele mortale.

Fetița de 5 ani și-a alertat părinții atunci când și-a găsit sora mai mare prăbușită, iar victima a fost transportată la spital de urgență.

Din păcate, ea a fost declarată moartă la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Din primele informații, copila se legase la gât cu o curea, blocându-și astfel respirația, în fața telefonului care înregistra momentul.

Procurorii au deschis și o anchetă și vor să verifice dacă victima a fost incitată la sinucidere sau dacă o altă persoană a invitat-o să participe la provocare.

Tik Tok nu a oferit niciun răspuns oficial la solicitarea autorităților din Italia.

În august 2020, o adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl, ca urmare a unei provocări.

Tot atunci, mai mulți tineri din Texas au ajuns spitalizați după ce au înghițit doze mari din același medicament.

Provocarea implica administrarea unei doze mari de medicament antialergic pentru halucinaţii.

La acel moment, reprezentanții Tik Tok au eliminat conținutul nepotrivit, cu victimele provocării, de pe platformă și au mai declarat:

„Siguranța și bunăstarea utilizatorilor noștri reprezintă principala prioritate a TikTok. Nu permitem conținut care încurajează, promovează sau glorifică provocările periculoase care ar putea duce la vătămare”.

Vezi si: MOMO, „jocul sinuciderii” din online, a creat panica printre parinti! O fetita de 5 ani si-a ciopartit parul pentru ca asa i-a zis MOMO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni