Bebeluș cu două capete, născut în România! Primele declarații ale reprezentaților Spitalului Universitar de Urgență Elias | Demamici.ro

Bebeluș cu două capete, născut în România! Primele declarații ale reprezentaților Spitalului Universitar de Urgență Elias. Bebeluș cu două capete, născut în România, miercuri, la Spitalul de Urgență Elias din Capitală.

O mamă în vârstă de 30 de ani a adus pe lume prin cezariană un bebeluș cu două capete, o malformație extrem de rară.

Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală au transmis un comunicat de presă, după ce povestea bebelușului cu două capete a făcut înconjurul presei.

Bebeluș cu două capete, născut în România! Primele declarații ale reprezentaților Spitalului Universitar de Urgență Elias:

„În urma apariției în mediul public a unor informații confidențiale cu privire la nașterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Familia implicată dorește discreție deplină asupra evenimentului. Prin urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

2. Deoarece imaginile din sala de operație, destinate exclusiv specialiștilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligația de păstrare a confidențialității, în spital se va derula o anchetă internă pentru a lămuri circumstanțele care au permis aceasta”.

Inițial, informația a apărut după ce publicația gandul.ro a difuzat imagini din momentul operației de cezariană, atunci când medicii au scos fătul malformat din uterul mamei.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare, iar în ultimii zece ani doar doi bebeluși cu o astfel de malformație au mai fost fost născuți în întreaga lume.

Un bebeluș cu două capete s-a născut în Brazilia, în anul 2011, iar al doilea a venit pe lume 3 ani mai târziu, în India.

Bebelușul născut cu două capete la spitalul din București nu a supraviețuit și ar fi murit la doar câteva ore de la naștere.

Vezi si: Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro

Copiii care se nasc cu două capete și un singur corp poartă numele de dicephalic parapagus (gemeni parapagici dicefali), iar cazurile sunt extrem de rare, de 1 la un milion.

Vezi si: Bebeluși cu două capete. Cazurile medicale care au uluit lumea 

Un alt caz de gemeni siamezi, care apare o dată la un milion, a fost raportat tot în India. Aici au venit pe lume gemenii care aveau două capete și un singur trunchi, arătând practic ca un bebeluș cu două capete. Medicii i-au conectat la ventilator, însă au fost realiști cu șansele de supraviețuire: „astfel de copii nu supraviețuiesc”, a declarat doctorul care s-a ocupat de caz, potrivit independent.co.uk. Continuarea articolului AICI!

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni