Organizatia Mondiala a Sanatatii, despre administrarea de ibuprofen, in contextul infectarilor cu COVID-19 | Demamici.ro

Pandemie coronavirus. Ceea ce se intampla in aceste momente la nivel mondial ii tine in alerta pe multi parinti. Suntem preocupati nu doar de propria sanatate, dar si de cea a copiilor nostri.

Chiar daca noul coronavirus ii afecteaza mai mult pe cei in varsta, tinerii si copiii nu sunt imuni. In mai multe tari din lume s-au inregistrat deja  cazuri de infectare cu noul coronavirus la bebelusi.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut public un nou comunicat, cu privire la administrarea de ibuprofen, in contextul epidemiei de coronavirus.

„Bazandu-ne pe informatii actualizate, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu exclude administrarea de ibuprofen”, este mesajul postat pe Twitter de oficiali, in contextul pandemiei de coronavirus.

 

Sugestia de evitare a ibuprofenului a venit dupa ce oficialii din domeniul sanatatii, din Franta, au declarat ca medicamentele antiinflamatorii, printre care si ibuprofenul, ar putea inrautati simptomele COVID-19.

Sfatul francezilor s-a bazat pe observatiile clinice. Starea mai multor pacienti de la Terapie Intensiva, carora li se administrase antiinflamatorii precum ibuprofenul, s-a inrautatit.

Pornind de la aceasta ipoteza, mai multe cadre medicale din Statele Unite si Canada au facut cercetari si au ajuns la concluzia ca nu exista suficiente dovezi potrivit carora administrarea de ibuprofen ar putea inrautati starea de sanatate a pacientilor diagnosticati cu COVID-19.

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Organizatia Mondiala a Sanatatii este de acord cu acest lucru si recomanda folosirea de ibuprofen sau paracetamol pentru scaderea febrei in cazul copiilor.

Sfaturile Organizatiei Mondiale a Sanatatii nu tin loc de consult medical. In cazul aparitiei simptomelor care ar putea indica prezenta noului coronavirus, contactati autoritatile. Doar cadrele medicale avizate pot prescrie un plan de tratament.

Vezi si: Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator. „Lupta sa traiasca!” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni