Opt cazuri noi de COVID-19 in Bucuresti. Un copil de 3 ani si o femeie insarcinata, printre bolnavi | Demamici.ro

Opt cazuri noi de COVID-19 in Bucuresti. Un copil de 3 ani si o femeie insarcinata se numara printre cele 8 cazuri noi de infectare cu coronavirus confirmate in Bucuresti, informeaza antena3.ro. Barbatul, sotia (insarcinata) si copilul sunt rude ale fostului ofiter MAI in varsta de 60 de ani, infectat cu coronavirus, internat la Spitalul de Urgenta „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” din Capitala.

Unul dintre cele 8 cazuri confirmate este reprezentat de un contact al barbatului de 49 de ani din Bucuresti care s-a intors din Italia.

Alte 3 persoane infectate, confirmate cu COVID-19, au calatorit in Israel, Germania si Marea Britanie.

Vezi si: Angajatorii ar putea fi obligati sa dea liber angajatilor cu copii si sa le plateasca zilele libere – proiect de lege | Demamici.ro

„La nivel național, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Vezi si: E oficial! Scolile din Romania se inchid in perioada 11-22 martie. Declaratiile lui Orban | Demamici.ro

Opt cazuri noi de COVID-19. Anuntul a fost facut si de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

„Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura.
Cooperare. Responsabilitate. Actiune.”

Vezi si: Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Opt cazuri noi de COVID-19. Informare emisa de MAI, 10.03.2020, ora 10:00

  • Transportul rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia a fost suspendat. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.
  • Începând cu data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.
  • Programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare sunt sistate, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c.
  • A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.
  • Pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul direcției de sănătate publică.
  • Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.
  • Vă rugăm INSISTENT să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

21 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni