Știri externe

O tânără de 19 ani a născut gemeni, concepuți cu tați diferiți. Caz de superfecundare heteropaternală | Demamici.ro

Caz de superfecundare heteropaternală. O femeie a născut gemeni, concepuți cu tați diferiți, după ce a întreținut relații intime cu doi bărbați în aceeași zi. Tânăra în vârstă de 19 ani, din Brazilia, nu a vrut să-și facă publică identitatea, însă a acceptat să dea declarații presei sub protecția anonimatului. Mama gemenilor a întreținut relații sexuale cu doi bărbați în aceeași zi și avea dubii în privința paternității copiilor ei. Acesta a fost și motivul pentru care, după nașterea bebelușilor, femeia a adunat probe ADN ale bărbatului despre care bănuia că este tatăl copiilor și a făcut testul de paternitate. Acesta a ieșit pozitiv, însă doar în cazul unuia dintre copii.

„Mi-am amintit că în acea zi am avut relații intime și cu un alt bărbat. L-am sunat și l-am rugat să facă testul de paternitate. A ieșit pozitiv pentru celălalt copil. Am fost foarte surprinsă de rezultate. Nu știam că așa ceva este posibil. Copiii seamănă foarte mult”, a declarat mama potrivit nypost.com.

Caz de superfecundare heteropaternală. Fenomen menit să te lase cu gura căscată, nu nu imposibil

„Este posibil ca acest lucru să se întâmple când două ovule ale mamei sunt fertilizate de bărbați diferiți”, a declarat Dr. Tulio Jorge Franco, medicul care a urmărit sarcina femeii, potrivit publicației locale „Globo”. „Copiii împart materialul genetic al mamei, însă au crescut în placente diferite”.

Superfecundarea heteropaternală este un fenomen extrem de rar care se întâmplă în momentul în care un al doilea ovul care se elimină în timpul ciclului menstrual este fertilizat de spermatozoizii unui alt bărbat, în timpul unui act sexual”, informează jurnalul Biomedica.

Dr. Franco a recunoscut că nu a crezut vreodată că va trăi să vadă o astfel de situație în cariera sa medicală. Medicul a numit această probabilitate ca fiind „una la un milion de cazuri” și susține că în întreaga lume mai sunt cunoscute 20 de situații similare.

Între timp, gemenii au împlinit 16 luni de viață și doar unul dintre tați și-a asumat responsabilitatea creșterii lor. Nu se știe dacă cel de-al doilea tată se implică în vreun fel în creșterea copilului său.

Acest caz nu este singurul care a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume. În 2015, un judecător a stabilit că un bărbat din New Jersey trebuie să plătească pensie alimentară pentru unul dintre gemeni întrucât testul de paternitate a scos la iveală că doar unul dintre copii era al lui.

Caz de superfecundare heteropaternală

Karl-Hans Wurzinger, expert ADN, a citat un studiu publicat în 1997 în care este specificat faptul că tați diferiți sunt menționați o dată la 13.000 de cazuri în care paternitatea gemenilor este disputată.

„Din moment ce durata de viață a unui ovul este de 12 până la 48 de ore, iar un spermatozoid este viabil între 7 și 10 zile, există o perioadă de o săptămână în care se poate să se întâmple fertilizarea ambelor ovule de către spermatozoizi aparținând unor bărbați diferiți”, a declarat Dr. Keith Eddleman, director al secției de obstetrică a spitalului „Mount Sinai” din New York.

„Se întâmplă mai des decât am crede. În cele mai multe cazuri nu se află niciodată întrucât ai crede că nu există niciun motiv să faci teste de paternitate în cazul gemenilor,” a completat Dr. Eddleman.

Vezi și: Superfetația și povestea unor „Super Gemeni”: au fost născuți în aceeași zi, dar concepuți la 3 săptămâni distanță | Demamici.ro

Vezi si: O mamă a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță. Superfetația, fenomenul rar în sarcină | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

17 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni