Știri interne

Gravidă din Buftea, lăsată să aștepte în spital, până i-a murit copilul în burtă: „E a doua oară când pățesc așa ceva” | Demamici.ro

Gravidă din Buftea, lăsată să aștepte în spital, până i-a murit copilul în burtă: „E a doua oară când pățesc așa ceva”. Elena Soroceanu se pregătea să devină mama unei fetițe, însă din nefericire pentru ea, fericirea de a-și ține copilul la piept a fost înlocuită de o adevărată tragedie.

Copilul i-a murit în pântece, în urmă cu 3 luni, după ce medicii de la Spitalul din Buftea au lăsat-o să aștepte, în loc să o trimită în sala de nașteri imediat, pentru cezariană.

Aflată în săptămâna 39 de sarcină și diagnosticată cu urgență la naștere, femeia îi acuză pe medici că au lăsat ca bebelușul să îi moară în burtă.

„Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă. Revolta mea este că mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei”, a povestit la Antena 3.

Se pare că medicii i-au făcut în cele din urmă operația de cezariană, însă abia după 20 de ore de așteptare, deși fusese inițial internată de urgență.

„Mi s-a spus că fătul mort poate rezista până la trei săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, să fie o lecţie pentru mine şi pentru ei, Dumnezeu mi-a dat acest copil şi nu are cum să vrea asa ceva!”.

Cazul Elenei Soroceanu este cu atât mai dureros cu cât, femeia nu se află la primul episod de acest gen.

Acum câțiva ani, familia ei a trecut prin ceva similar. „E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de profesionalism. Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească!”, a declarat Bogdan Soroceanu, soțul femeii.

O anchetă a fost demarată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, însă concluzia nu a venit nici măcar în prezent, la 3 luni de la tragedie.

„A fost internată pentru investigaţii, dar nu vă pot da mai multe informaţii legate de acest caz, cum s-a derulat acest caz. Sigur că se vor lua măsuri dacă se constantă o culpă sau malpraxis, dar nu e confirmat”, a declarat, la Antena 3, Matei Alexandru, directorul medical Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea.

Vezi și: I-a murit copilul in burtica la 37 de saptamani! Gabriela a impartasit povestea dureroasa prin care a trecut | Demamici.ro

Vezi și: Baietelul i-a murit in burtica dupa ce Stela a fost trimisa acasa de la spital: „Impingeam si speram ca copilul meu era in viata!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni