O mama isi ia ramas bun de la bebelusul de 13 saptamani pe care l-a asteptat 20 de ani | Demamici.ro

O mama isi ia ramas bun de la bebelusul de 13 saptamani pe care l-a asteptat 20 de ani. Tammy Ireson, in varsta de 39 de ani din Norfolk, a trecut prin cea mai grea incercare prin care poate trece o mama. A oprit aparatele care il tineau in viata pe fiul sau de doar 13 saptamani.

Wilber a facut stop cardiac si a ramas cu leziuni ale creierului foarte severe. Mamica indurerata a decis sa faca publica suferinta sa, dar nu pentru a fi compatimita, ci pentru a demonstra si altor parinti care au trecut prin situatii similare ca indiferent de cat de mari sunt durerea, disperarea si senzatia de neputinta, reusesti sa depasesti usor, usor, momentele critice.

O mama isi ia ramas bun de la bebelusul de 13 saptamani. Femeia si-a plimbat baietelul pentru prima si ultima data

„Pentru prima data de la nasterea lui Wilber am putut sa-l iau in brate si sa-l plimb”, a spus Tammy despre momentul in care mergea plangand pe coridoarele spitalului cu bebelusul in brate.

„Dar pe masura ce inaintam pe coridor mi-am dat seama ca aceasta este prima si ultima plimbare pe care o vom face impreuna. Atunci am izbucnit. Acesta este momentul pe care Mark l-a surprins in fotografii”, a declarat mamica pentru Daily Mail.

Acum, mamica isi aminteste de fiul ei ascultandu-i bataile inimii. Sunetul a fost inregistrat si inserat intr-un elefant de plus. Tammy ia jucaria peste tot. Vrea sa-si simta fiul mereu aproape, iar jucaria cu sunetul inimii lui ii da putere.

Baietelul a venit pe lume cu o mutatie genetica rara care a cauzat boala miezului central (central core) care consta in slabiciunea muschilor si intarziere motorie. Bebelusul nu s-a putut misca singur si nici nu a putut respira singur niciun minut dupa venirea sa pe lume, in mai 2018.

O mama isi ia ramas bun de la bebelusul de 13 saptamani pe care l-a asteptat 20 de ani

„Dupa saptamana 20 de sarcina, doctorii au realizat ca ceva nu este in regula. M-au intrebat de mai multe ori daca vreau sa renunt la sarcina, insa am spus nu de fiecare data”, a adaugat mama.

„Il iubeam atat de mult incat credeam ca merita o sansa la viata. Prognosticul medicilor era sumbru si nu voiam sa sufere, dar am sperat totusi ca intr-o zi il voi putea lua acasa”, a spus Tammy.

La doar 11 saptamani dupa nastere, Wilber a suferit un atac de cord. Bebelusul a ramas fara oxigen o perioada prea lunga de timp, iar creierul a suferit leziuni ireparabile.

„In saptamanile in care l-am avut pe Wilber alaturi, am construit o conexiune foarte frumoasa. Am ajuns sa-i cunosc personalitatea puternica. L-am iubit enorm si am simtit ca si el m-a iubit la fel de mult”, a adaugat mama.

O mama isi ia ramas bun de la bebelusul de 13 saptamani. Tammy a ramas insarcinata in octombrie 2017, printr-o minune

Femeia suferea de endometrioza si renuntase deja la gandul ca va avea un copil vreodata. Tocmai datorita miracolului prin care a ramas insarcinata, Tammy nu a vrut sa renunte la bebelusul ei, chiar daca a stiut ca baietelul e grav bolnav si ca nu are sanse prea mari de supravietuire.

Dupa o serie de teste genetice, doctorii i-au pus baietelului diagnosticul: o mutatie a genei RYR1 care a determinat boala miezului central (central core) si Artrogripoza.

Tammy a facut o pagina de Instagram dedicata bebelusilor nascuti cu astfel de probleme genetice, in speranta ca va putea sa intre in legatura si cu alti parinti care au trecut prin situatii similare.

Vezi si: Mama a zece copii a murit la nastere in Maternitatea Bega din Timisoara. Poveste reala relatata de „Anonima de dincolo de ocean” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni