Sarcina

Hipertensiunea arteriala in sarcina, o problema medicala serioasa | Demamici.ro

Hipertensiunea arteriala in sarcina este o problema serioasa, care nu ar trebui ignorata atunci cand apar primele simptome.

Hipertensiunea arteriala in sarcina poate fi sau nu conditionata de anumite probleme arteriale prezente inainte de a ramane gravida.

Exista mai multe tipuri de hipertensiune arteriala in sarcina:

1. Hipertensiunea cronica: apare inainte de a fi insarcinata sau in timpul sarcinii, insa nu mai tarziu de saptamana 20. Daca dureaza mai mult de 12 saptamani de la nastere, aceasta se numeste hipertensiune arteriala cronica.

2. Hipertensiunea arteriala gestationala (de sarcina): aceasta apare dupa saptamana 20 de sarcina si dispare complet dupa nastere.

3. Preeclamsia: este o conditie medicala serioasa cauzata de hipertensiune arteriala si prezenta de proteine in exces in urina dupa saptamana 20 de sarcina. Daca nu este tratata, boala poate conduce la complicatii, chiar moartea fatului sau a mamei.

Vezi si: O sarcina extrem de dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Cristina C ne-a impartasit povestea ei | Demamici.ro

Hipertensiunea arteriala in sarcina, o problema medicala serioasa

Problemele cu tensiunea arteriala in sarcina pot cauza mai multe probleme.

Scaderea fluxului de sange de la nivelul placentei va reduce cantitatea de oxigen care ajunge la copil, dar si nivelul de nutrienti.

Astfel, copilul risca sa se nasca mult mai mic si fragil.

Ruptura de placenta este o alta consecinta. Placenta incepe sa se detaseze de peretele uterin, ceea ce va duce la deprivarea copilului de oxigen. Mama va constata o sangerare vaginala puternica.

Consecintele pot ramane pe termen indelungat pentru mame. Femeile care fac preeclampsie au un risc crescut de a dezvolta mai tarziu in viata boala cardiovasculara, in ciuda faptului ca tensiunea arteriala se normalizeaza dupa nastere.

Cum decurge nasterea

In unele cazuri, medicul ar putea decide sa grabeasca nasterea si sa induca travaliul cu cateva zile inainte de termen.

Daca hipertensiunea arteriala in sarcina apare inca din primul trimestru, atunci va trebui sa urmezi un tratament medicamentos care sa iti tina tensiune arteriala sub control.

Va trebui ca pe parcursul sarcinii sa fii cat mai relaxata, sa ramai in repaus la pat pe masura ce sarcina avanseaza si sa te feresti de stari emotionale puternice.

Vezi si: O mireasa insarcinata in 29 de saptamani a murit cu cateva minute inainte sa ajunga in fata altarului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni