O mamă din Suceava a născut cvadrupleți sănătoși. Femeia știa că va avea tripleți, dar a avut o surpriză. „Cazul e demn de literatura medicală” | Demamici.ro

O mamă din Suceava a născut cvadrupleți sănătoși. Femeia știa că va avea tripleți, dar a avut o surpriză. „Cazul e demn de literatura medicală”. O mamă în vârstă de 37 de ani a născut cvadrupleți la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Toți copiii sunt băieți și s-au născut în stare bună, în ciuda faptului că mama lor a născut în timp ce avea depistată infecția cu Covid-19.

Bebelușii au venit pe lume în data de 9 martie și au între 1.400 și 1.800 de grame. Inițial, mama se prezentase la Maternitatea Cuza-Voda din Iași pentru o simplă evaluare, în săptămâna 34 de sarcină.

Gravida prezenta simptome ale infecției cu noul coronavirus, așa că a fost redirecționată către Maternitatea Elena-Doamna, unitatea COVID-19 pentru gravide. Acolo, medicii au decis că este momentul ca cei patru bebeluși să vină pe lume, așa că au pregătit-o pe mamă pentru operația de cezariană.

O mamă din Suceava a născut cvadrupleți sănătoși. Femeia știa că va avea tripleți, dar a avut o surpriză. „Cazul e demn de literatura medicală”

„Este un caz foarte rar. Era și confirmată pozitiv mama, dar ne bucurăm că este un caz reușit și că mama se recuperează după un efort lung, o intervenție care a durat mai multe ore. Starea ei este stabilă și s-a bucurat de venirea pe lume a celor patru fii, pentru care avea deja pregătite numele.

Cazul cred că este unul de literatură medicală – sunt foarte puține înregistrate de mame cu SARS-CoV-2 care să nască cvadrupleți, poate vom reuși să publicăm în literatura de specialitate. Ne bucurăm pentru mamă, este o eroină”, a declarat Gabriel Martinescu, managerul unității medicale.

Cvadrupleții născuți la Iași, un miracol în viața mamei

La vârsta de 37 de ani, femeia a adus pe lume primii ei copii, mai exact, patru băieți.
De-a lungul timpului, șansa de a fi mamă a părut potrivnică pentru femeie, motiv pentru care venirea celor patru bebeluși pe lume poate fi considerată un adevărat miracol.

Dincolo de infecția cu Covid-19, mama a mai suferit în trecut și o operație la inimă, după ce a fost diagnosticată cu tahicardie supraventriculară. Chiar și în absența infecției cu coronavirus, o sarcină ar fi putut fi riscantă pentru ea.

Operația de cezariană a fost una complexă, acest lucru fiind o procedură normală pentru nașterile de cvadrupleți. Dr. Răzvan Socolov a explicat că și într-o situație normală, 34-35 de săptămâni, la o sarcină de cvadrupleți trebuie realizată cezariană, pentru că nu se mai pot dezvolta copiii altfel, potrivit libertatea.ro.

„Fiecare copil a avut, practic, neonatologul lui, a fost o mobilizare a întregului sector de neonatologie. A fost o operație cu risc, pacienta tușea înaintea operației, avea testul rapid antigen pozitiv, a fost confirmat și cu un PCR. În 20 și ceva de ani de carieră nu am asistat la o astfel de naștere, este destul de rar. La tripleți, da, dar nu la cvadrupleți. Ca incidență sunt cam 1 la 100.000 de cazuri”, a declarat dr. Răzvan Socolov.

„Mulțumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Bine mă simt. Pot să merg, nu am dureri. Sunt bine. Micuțul, ultimul, a fost o surpriză cu adevărat, o surpriză, o minune… Am avut puține emoții, dar a fost bine, surprinzător, foarte bine”, a declarat mama pentru Știrile Pro TV.

În aceste momente mama primește toate îngrijirile medicale necesare. Bebelușii urmează să fie supuși și ei unor teste RT-PCR, însă chiar și așa, ei au primit scor bun la naștere.

„Mai trebuie spus că aceștia oricum nu fac forme grave, este o contaminare de mediu la nașterile naturale, dar copiii nu dezvoltă fenomene pulmonare”, a mai precizat medicul.

Vezi si: Au aflat că așteaptă cvadrupleți, după ce au înfiat 4 copilași: „Trăim un haos frumos!” | Demamici.ro

Vezi si: A devenit mămică de cvadrupleți după ce s-a luptat cu infertilitatea ani în șir | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

21 de ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână