Știri interne

O mamă de 33 de ani din Apuseni a murit la trei zile după ce-a născut singură acasă. Femeia era la a șaptea sarcină | Demamici.ro

O mamă de 33 de ani din Apuseni a murit la trei zile după ce-a născut singură acasă. Femeia era la a șaptea sarcină. Mama, în vârstă de 33 de ani din Scărișoara, județul Alba, a murit la doar trei zile după ce a născut.

Femeia născuse singură, acasă, într-o zonă izolată din Munții Apuseni, iar la câteva zile de la naștere apropiații au solicitat la 112 ajutorul, după ce au văzut că începe să se simtă rău.
Din cauza zăpezilor mari, o autoșenilată și un echipaj cu un medic s-au deplasat prin nămeți la adresa femeii, însă au găsit-o pe aceasta inconștientă, având totuși funcții vitale.

Mama și bebelușul ei au fost preluați de ambulanță și transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească.

O mamă de 33 de ani din Apuseni a murit la trei zile după ce-a născut singură acasă

Potrivit  purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crişan, femeia se afla la a șaptea sarcină.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

O mamă de 33 de ani din Apuseni a murit la trei zile după ce-a născut singură acasă. Femeia a intrat în stop cardio-respirator

Din nefericire, starea mămicii în vârstă de 33 de ani s-a înrăutățit, iar cadrele medicale au depus toate eforturile pentru a o resuscita, însă în zadar.

După zeci de minute în care s-au aplicat manevrele de resuscitare, medicii au declarat decesul.

Potrivit ISU Alba, bebeluşul nu are probleme medicale şi va fi transportat la Camera de primiri urgenţe Câmpeni.

În urmă cu trei zile, mai exact, la data de 2 februarie 2023, femeia născuse la domiciliu o fetiță sănătoasă, de aproape 4 kilograme. Potrivit ziarulunirea.ro, mama nu se afla la prima naștere de acest fel, penultimul copil fiind adus pe lume tot în căsuța lor izolată din satul Dos, comuna Scărișoara.

În ziua în care a născut, un echipaj medical s-a deplasat la locuința femeii pentru a îi oferi îngrijiri medicale, însă ea a refuzat categoric să fie transportată la spital și a preferat să rămână la domiciliu cu familia, mai menționează sursa citată.

Locuința izolată printre nămeți a îngreunat salvarea mamei. Cei mai apropiați vecini locuiesc la 1 km distanță


Din nefericire, familia femeii locuiește într-o căsuță izolată din Munții Apuseni, iar ninsorile abundente și nămeții din ultimele zile nu au ușurat deloc accesul către casa ei.

Starea critică în care se afla tânăra mămica ar fi implicat intervenție de urgență, însă echipa SMURD solicitată la fața locului a avut de înfruntat multe obstacole. Din centrul comunei Scărișoara, până la casa în care locuia femeia, în condiții de iarnă, pe jos se face circa 2 ore, iar cei mai apropiați vecini ai familiei se află la aproape 1 km distanță.

Astfel, în momentul în care cadrele medicale au ajuns la casa femeii, ea era deja inconștientă. În drum spre spital, ea a făcut stop cardio-respirator.

Povestea acestei familii a mai intrat în vizorul presei în anul 2018, atunci când mai mulți voluntari au avut de înfruntat același drum blocat de zăpadă, pentru a le oferi alimente și provizii. Mai mulți oameni care au auziseră de povestea familiei cu copii mici, izolată în munți, și-au dorit să pună mână de la mână și să le ofere un ajutor, astfel încât să treacă cu mai multă ușurință de iarna grea.

Voluntarii care au mers să ducă pachetele declarau la momentul respectiv că au mers mai bine de două ore pe jos pentru a ajunge la casă, accesul cu mașina fiind imposibil. mai menționează ziarulunirea.ro.

Vezi și: Nicoleta Pârvu a intrat în stop cardio-respirator înainte de cezariană. Tânăra a adus pe lume fetițe gemene | Demamici.ro

Vezi și: O fetiță de 3 ani a murit după ce-a rămas blocată în mașina de spălat. Părinții serveau cina și și-au dat seama târziu că lipsește | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână