Bebeluși

O mamă a născut un bebeluș cu părul complet alb: „Știam că bebelușii noștri aveau șanse de 25% să se nască cu albinism” | Demamici.ro

O mamă a născut un bebeluș cu părul complet alb! Multe femei descoperă un instinct de protecție aprig pe care nu știau că îl au, iar acest lucru este valabil mai ales atunci când copiii lor se nasc cu o condiție neașteptată. Patricia Williams nu este străină de imprevizibilitatea nașterii copilului. Mamă a patru copii, Patricia Williams are doi băieți care s-au născut cu albinism.

În loc să vadă diagnosticul ca pe o îngrijorare, ea și familia ei au decis să sărbătorească unicitatea copiilor. Mai jos, ea povestește mai multe despre viața lor, cum le insuflă încredere copiilor, dar oferă și alte sfaturi părinților care trec prin situații similare.

O mamă a născut un bebeluș cu părul complet alb!

Când s-a născut cel de-al doilea fiu al nostru, Redd, nu aveam idee că are albinism, doar credeam că are părul cu adevărat blond. Știam că bebelușii noștri aveau șanse de 25% să se nască cu albinism după ce am aflat că atât soțul meu, cât și eu suntem purtători.

În timpul travaliului, a existat un moment înainte de a-l împinge afară, în care doctorul ținea o lanternă pentru a arunca o privire la capul lui Rockwell. Alături de el era soțul meu, iar în spatele lui erau doi asistenți de sex masculin. „Woah, are un păr foarte blond.”  Soțul meu a zâmbit și a spus: „Este un albinos”. Am strigat, soacra mea a plâns, iar când am sunat-o pe bunica mea de 91 de ani (de asemenea, are albinism) să-i spunem vestea, ea a strigat: „Oh, nu!” și ne-a făcut pe toți să râdem.

În primul nostru an cu Redd, ne-am dat seama rapid cât de mult atragem atenția atunci când suntem în public. Am fost opriți oriunde mergeam de oameni curioși de părul lui alb. De multe ori, fiul nostru a fost primul albinos pe care l-au văzut vreodată, așa că puneau mai multe întrebări sau voiau să-i atingă părul. Anul trecut, a fost ales de o agenție de modeling din Los Angeles și a avut diverse proiecte de modeling pentru linii de îmbrăcăminte și chiar a primit o mică parte într-un videoclip muzical.

Când Redd era mai mic, a refuzat să poarte ochelari de soare și, din cauza sensibilității sale la lumina soarelui, a trebuit să facem plajă și să mergem la locuri de joacă în zori ca să se joace confortabil. Acest lucru a devenit distractiv pentru noi, pentru că de obicei eram singurii acolo. Acum că este mai mare, știe să-și pună pălăria, ochelarii de soare și cremă de protecție solară înainte de a ieși afară și ne amintește dacă uităm. Avem protecție solară și mai mulți ochelari de soare și pălării în mașină, așa că suntem întotdeauna pregătiți ca el să fie afară.

Eram nepregătită să aflu că majoritatea celor cu albinism sunt orbi. Redd avea 3 luni când optometristul nostru mi-a spus că cel mai probabil va fi orb și nu va putea obține permisul de conducere. Îmi amintesc că am plâns până la parcare și pe tot drumul spre casă. Ne-am ocupat, de asemenea, de nystgamus (urmărirea ochilor înainte și înapoi) și strabism (un ochi era încrucișat), așa că avea nevoie de mai multe vizite la optometrist pe an și a fost operat de mai multe ori până la 4 ani la ochi.

O mamă a născut un bebeluș cu părul complet alb!

„Indiferent dacă aveți un copil cu albinism sau un copil cu nevoi speciale, rețelele de socializare au fost un factor uriaș care m-au ajutat să găsesc comunități și îndrumări. Sunt membră a trei grupuri mari de albinism pe Facebook și am devenit prietenă cu mulți alți părinți de copii cu albinism pe Instagram. Am învățat atât de multe de la aceste grupuri și am primit atât de mult sprijin cu toate întrebările și temerile mele.”, a dezvăluit Patricia Williams.

Vezi și: Totul despre albinism la copii: Cauze, simptome și tratament | Demamici.ro

Vezi și: Un bebelus s-a nascut cu parul in totalitate alb. Cum explica medicii asta | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână