O fetiță de nici 2 ani s-a opărit cu ciorbă în timp ce mama ei gătea. Are arsuri de gradul 2 pe 40% din suprafața corpului | Demamici.ro

O fetiță de nici 2 ani s-a opărit cu ciorbă în timp ce mama ei gătea. Are arsuri de gradul 2 pe 40% din suprafața corpului. O fetiță și un băiețel de nici doi ani din Huși s-au ales cu răni grave, într-un moment de neatenție al mamelor.

Cei doi copii au tras de pe foc oala cu ciorbă, în timp ce mamele, vecine, găteau împreună și nu erau atente la cei mici.

Fetița, în vârstă de un an și nouă luni, a ajuns internată în stare gravă la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, cu arsuri de gradul 2 pe 40 la sută din suprafața corpului.

Băiețelul, cu doar o lună mai mic decât fetița, are arsuri de gradul 3 pe o suprafață de 5-6% din suprafața corpului.

O singură clipă de neatenție a fost de ajuns ca cei doi copii să tragă de oala cu ciorbă încinsă și să se opărească. Medicii de la Spitalul din Huși au cerut ajutorul medicilor din țară, când au văzut în ce stare gravă se afla fetița.

O fetiță de nici 2 ani s-a opărit cu ciorbă în timp ce mama ei gătea. Are arsuri de gradul 2 pe 40% din suprafața corpului

„În urma evaluării, s-a constatat că fetița a suferit arsuri de gradele 2-3 pe 40%, băiețelul pe 5-6%. Au fost contactați colegii de la Alexandrescu din Capitală, în vederea transferului către dumnealor, însă din lipsa de locuri s-a decis dirijarea către Spitalul de Copii din Iași.”, a declarat Bogdan Popa, medic de la Spitalul din Huși, potrivit stirileprotv.ro.

Inițial, micuța urma să fie transportată la București cu un avion SMURD, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nava nu a mai putut decola.

„În urma colaborării dintre amubulanță și SMURD, fetița a fost transferată la Iași cu elicopterul, unde a fost predată la Spitalul „Sfânta Maria”, iar băiatul a fost transferat cu ambulanța B2 din Huși, cu asistent medical.”, a mai declarat Dan Ungureanu, purtătăr de cuvânt SAJ Vaslui.

Polițiștii din județul Vaslui au început o anchetă în acest caz, pentru a afla condițiile exacte în care s-a petrecut accidentul.

Fetița, aflată în stare gravă la Spitalul din Iași, este supravegheată intensiv de medici, iar potrivit acestora, din cauza stării sale grave, următoarele ore de după accident vor fi critice.

Vezi si: Primul ajutor în cazul arsurilor la copii! Sfaturile unei mame care a trecut prin asta | Demamici.ro

Vezi si: Primul ajutor in caz de electrocutare VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o oră

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână