O fetiță de 8 luni a murit după ce șnurul unui balon legat de pătuț i s-a înfășurat în jurul gâtului | Demamici.ro

O fetiță de 8 luni a murit după ce șnurul unui balon legat de pătuț i s-a înfășurat în jurul gâtului. Tragedia a avut loc în Irlams o’ th’ Height, Salford, Greater Manchester. Părinții au legat balonul de pătuțul bebelușei pentru a-i atrage atenția, însă micuța s-a asfixiat cu șnurul de care era legat acesta. Malaysia Kaylia Lamour, în vârstă de 8 luni, a încetat din viață în data de 22 februarie, lăsând un gol imens și multă vinovăție în sufletele părinților.

O fetiță de 8 luni a murit după ce șnurul unui balon legat de pătuț i s-a înfășurat în jurul gâtului

Copilașul era în grija părinților Jackenson Lamour și Brandy Kimberley Harvey. Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa celor doi: „părinți minunați, prietenoși. O adorau pe Malaysia”.

În ziua tragediei, mama copilei se întorsese acasă de la job, iar tatăl abia plecase la serviciu. În jurul orelor 22:00, Brandy a mers în bucătărie pentru a spăla niște vase. A lăsat-o pe bebelușă în pătuțul ei care se afla în dormitor, lângă patul matrimonial. Bucătăria se afla aproape de dormitor, astfel încât mama să poată auzi zgomotele din dormitor sau plânsul fetiței. Așa s-a întâmplat și în acea seară. Mama și-a auzit fetița plângând, însă dintr-o dată plânsul s-a oprit, iar femeia a alergat în dormitor pentru a vedea ce s-a întâmplat. Era prea târziu.

Brandy și-a găsit micuța în pătuț, cu șnurul balonului înfășurat în jurul gâtului. Mama i-a desfăcut șnurul și a alertat imediat un echipaj de ambulanță care a ajuns la fața locului puțin după miezul nopții, înformează Daily Mail.

Paramedicii au încercat să o resusciteze, însă eforturile lor au fost zadarnice. Decesul copilei a fost pronunțat în scurt timp. În acest caz a fost deschisă o anchetă, însă oamenii legii au stabilit că nu există circumstanțe suspecte. „Toate indiciile arată că mama și tatăl erau părinți minunați și totul îmi spune că țineau extrem de mult la Malaysia. Erau o familie iubitoare”, a declarat unul dintre oamenii legii, implicat în soluționarea acestui caz.

Balonul, un cadou de la tată pentru mamă de Ziua Îndrăgostiților

Balonul era unul în formă de inimă pe care tatăl l-a adus mamei de Ziua Îndrăgostiților, iar cuplul a decis să-l păstreze.

Potrivit medicului legist Philig Lumb, cauza morții a fost asfixierea, șnurul balonului înfășurându-se strâns în jurul gâtului fetiței, creând compresia. Moartea bebelușului a fost una accidentală, iar anchetatorii speră că părinții care vor auzi despre acest caz vor fi mai vigilenți și mai grijulii în ceea ce privește accesul copiilor la șnururi, cabluri sau alte obiecte care le pot pune viețile în pericol.

„A fost o tragedie, pur şi simplu. Este important şi nu pot sublinia suficient faptul că se comportau exemplar în privinţa copilului, o iubeau pe Malaezia şi făceau tot ce le stătea în putinţă pentru a avea grijă de ea. Deși nimeni nu se așteaptă să se întâmple aceste accidente teribile, ele se întâmplă, iar părinţii trebuie să tragă învăţămintele necesare.”

FOTO SIMBOL

Vezi si: „Bebelusul meu a murit asfixiat in scaunul auto. Va rog, nu faceti si voi greseala mea!” | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

7 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni