O femeie din Alba a stabilit un record național după ce a născut opt copii prin cezariană. Medicii români nu recomandă mai mult de trei | Demamici.ro

O femeie din Alba a stabilit un record național după ce a născut opt copii prin cezariană. Medicii români nu recomandă mai mult de trei. O femeie din Alba, în vârstă de 37 de ani, a reușit să stabilească un record național, după ce a reușit să-și aducă pe lume al optulea copil, tot prin cezariană. Femeia s-a supus unor riscuri majore, cu atât mai mult cu cât astfel de cazuri sunt foarte rare, iar genul acesta de intervenții chirurgicale, realizate în mod repetat, pot pune în pericol viața mamei și a bebelușului. Primul copil a fost adus pe lume când mama avea 21 de ani. Atunci cezariana a fost făcută din motive medicale. Cum cea de-a doua sarcină a intervenit la un timp foarte scurt după prima naștere și au existat și complicații, cadrele medicale au recomandat nașterea prin cezariană și a doua oară. La cea de-a opta naștere, mama a ales cezariana.

O femeie din Alba a stabilit un record național după ce a născut opt copii prin cezariană

Din fericire, femeia a reușit să-și aducă cu bine fetița pe lume, al optulea membru al familiei, micuța Estera.

„Când am intrat în sala de operații am avut puțin emoții. În timpul sarcinii, totul bine, nu am avut probleme. Fiind medici, știu ce riscuri sunt și eu știu ce riscuri sunt. Sunt riscuri în timpul sarcinii, dar și în timpul operației. La noi, cu a doua sarcină, a fost puțin mai greu, au fost niște complicații, în rest toate au mers bine și ultima.”, a declarat mama.

Femeia din Alba a născut de 7 ori în Italia. Doar a opta cezariană a fost făcută în România

Femeia a locuit mai mulți ani în Italia alături de soțul ei, iar în urmă cu doi ani au decis să revină în țară, în Războieni-Cetate, județul Alba. În ciuda avertismentelor medicilor, femeia a decis ca după șapte nașteri prin cezariană să nască la fel și a opta oară. Întreaga familie a stat cu emoții pânâ când medicii i-au asigurat că nașterea a decurs bine. Fetița născută tot prin cezariană a cântărit la naștere 2,8 kg și 52 cm și este perfect sănătoasă.

„Deși mi-a fost frică, am fost bucuroasă că totul a trecut cu bine, a opta naștere și prima în România, de care ne-am temut.”, a mai spus bunica fetiței.

Pentru medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, emoțiile au fost la fel de mari. În ultimii ani, femeia născuse prin cezariană cei șapte copii în Italia, așa că la a opta naștere, doctorii italieni s-au oferit să o asiste din nou. Familia a ales, în cele din urmă, să nască în România.

„Principalul risc la o gravidă la a opta operație cezariană e de ruptură uterină înainte de naștere. Sunt destul de rare și pacienta avea programat în Italia pentru această intervenție chirugicală.”, a declarat Cristian Țibea –șef secție Obstetrică-Ginecologie Spitalul Județean Alba.

O femeie din Alba a stabilit un record național după ce a născut opt copii prin cezariană. Risc mare de ruptură uterină

Ruptura uterină reprezintă o complicație rară care poate avea loc în timpul travaliului în momentul în care o mamă care a născut prin cezariană, decide ulterior să nască natural. Cicatricea de la operația de cezariană de la nivelul uterului se poate rupe punând în pericol atât viața copilului, cât și a mamei. Riscul de ruptură uterină este cu atât mai mare cât greutatea fătului este mai mare sau când travaliul este indus.

Ce se întâmplă cu fătul în momentul rupturii uterine?

Din momentul în care s-a produs ruptura uterină și până în momentul nașterii, există riscul ca fătul să nu primească suficient oxigen. Acest lucru poate determina leziuni neurologice grave sau chiar moartea copilului. Dacă se suspectează un caz de ruptură uterină, medicii vor interveni printr-o cezariană de urgență pentru a scoate copilul cât mai repede din burtă. Cel mai probabil acesta va avea nevoie să fie resuscitat, după care va fi transferat într-o unitate de Terapie Intensivă Neonatală.

Vezi si: Diferențe între prima și a doua sarcină. La ce să te aștepți | Demamici.ro

Vezi și: Două cezariene în mai puțin de doi ani. Una în România, cealaltă în Torino. Descriere comparativă | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână