O eleva din Iasi, campioana mondiala la sah la 13 ani | Demamici.ro

O eleva din Iasi, campioana mondiala la sah la 13 ani. Miruna Lehaci a reusit sa invinga toți adversarii lumii din grupa ei de vârstă, în nouă runde de joc.

Miruna Lehaci este, până acum, singura din România care a reușit să atingă această performanță. Nu a fost o luptă ușoară, mai ales cu jucătoarea care a ieșit pe locul 2, pentru că departajarea s-a făcut abia în ultima rundă, dar Miruna a reușit să demonstreze că este mai bună.

Miruna a început să joace șah de la șase ani și de atunci mintea sa s-a dezvoltat incontinuu. Pentru eleva de 13 ani din Iasi, sahul a fost sportul care a atras-o cel mai mult.

O eleva din Iasi, campioana mondiala la sah la 13 ani

„M-a atras pentru că este deosebit de celelalte sporturi. Nu alergi, nu sari. Stai şi te gândeşti. Matematica mă ajută să calculez la şah foarte mult, îmi dezvoltă mintea”, spune Miruna despre pasiunea sa.

Dacă alți copii la vârsta ei sunt atrași de gadgeturi, Miruna stăpânește cu măiestrie sportului minții. În plus, Miruna este o elevă model, cu note extrem de bune la învățătură.

Miruna nu lasa invatatura pe plan secund pentru a se juca șah. Eleva a gasit un echilibru foarte bun intre scoala si pasiunea sa pentru sah, astfel incat a reusit sa exceleze pe ambele planuri.

Eleva de 13 ani are, la scoala, media generală aproape de zece, iar în spatele tuturor acestor reușite se ascund multe ore de muncă. Pe langa performantele din sah, Miruna Lehaci a participat si la alte concursuri scolare, olimpiade de la care s-a intors cu medalii.

La Campionatul Mondial de Șah Școlar au participat peste 550 de copii din 41 de țări, iar România a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni