Știri interne

O copilă de 14 ani din Satu Mare a mers singură la spital să nască | Demamici.ro

O copilă de 14 ani din Satu Mare a mers singură la spital să nască. O minoră în vârstă de 14 ani a sosit la Spitalul Județean Satu Mare, pregătită să-și aducă copilul pe lume.
Asistenta medicală a sunat la Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 și a făcut o sesizare Poliției, cu privire la infracțiunea de act sexual cu un minor, după ce a aflat că tatăl copilului este un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Minora a reușit să aducă pe lume copilul, o fetiță, iar starea lor este una stabilă. Însă odată cu această naștere, au apărut și problemele cu legea.

O copilă de 14 ani din Satu Mare a mers singură la spital să nască

Fata le-a declarat oamenilor legii că în momentul în care l-a cunoscut pe tatăl fetiței sale, acesta i-ar fi spus că are vârsta de 17 ani și abia apoi ar fi aflat că vârsta lui reală era de 23 de ani.

Polițiștii au mai aflat că tatăl copilului se află deja închis la Penitenciarul Oradea, după ce a fost arestat într-un alt dosar, iar acum bărbatul a fost trimis în judecată și pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, potrivit presasm.ro.

În momentul în care a fost interogat, bărbatul de 23 de ani a recunoscut fapta și relația pe care a avut-o cu minora de 14 ani, în urma căreia a rezultat o fetiță. Potrivit declarațiilor, cei doi au început să aibă o relație atunci când victima avea vârsta de 13 ani.

Pentru fapta lui, bărbatul urmează să mai primească alți ani de închisoare, fiind recidivist.

Sarcina in adolescență, principala cauză a morții în rândul fetelor tinere

Potrivit statisticilor, aproximativ 12 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani devin în fiecare an mame la nivel global. În țările din lumea a treia, nu mai puțin de 777.000 de minore sub 15 ani rămân însărcinate.

Complicațiile care survin odată cu sarcina în adolescență reprezintă principala cauză a morții în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 15 si 19 ani.

Sarcina în rândul adolescentelor, o problemă globală, care se poate întâmpla în orice țară și orice familie, indiferent de nivelul de economie sau de statut.

Totuși, s-a constatat că există șanse mai mari ca fetele de 15-19 ani să rămână însărcinate în cadrul comunităților marginalizate, acolo unde nivelul de sărăcie este ridicat, iar educația sau oportunitățile de dezvoltare lipsesc.

Sarcina în adolescență are un impact major asupra sănătății, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Astfel, sarcina în adolescență crește riscul de a dezvolta preeclamsia, endometrita puerperală sau alte infecții, comparativ cu femeile de 20-24 de ani care rămân însărcinate.

Bebelușii mămicilor adolescente sunt și ei expuși riscurilor. O sarcină în adolescență, chiar și dusă până la capăt, prezintă un risc mai mare pentru copil de a se naște prematur, cu o greutate sub cea normală sau alte probleme neonatale.

Nu în ultimul rând, avortul este interzis în unele țări, pedepsit sau pur și simplu etichetat cu conotație negativă la nivel social. Acest lucru face ca practicarea lui să nu fie făcută în cele mai bune condiții, din punct de vedere sanitar, iar acest lucru să conducă la decesul tinerelor însărcinate.

Vezi și: Sarcina in adolescență, principala cauză a morții în rândul fetelor tinere | Demamici.ro

Vezi si: Avortul, interzis prin lege din momentul in care se aud bataile inimii fatului | Demamici.ro

Vezi si: Marturia cutremuratoare a unei femei care a lucrat intr-o clinica de avorturi VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

17 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

18 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni