Nu felul în care ai născut te face mamă, ci dragostea necondiționată pe care o oferi copilului tău | Demamici.ro

Nu felul în care ai născut te face mamă, ci dragostea necondiționată pe care o oferi copilului tău. În ciuda absurdității subiectului, foarte multe femei care și-au adus copiii pe lume tind să catalogheze unul dintre tipurile de nașteri ca fiind cel „corect”.

Deseori ne lovim în mediul virtual de mame care au impresia că femeile care au născut vaginal sunt „mai mame” decât cele care și-au adus copiii pe lume prin cezariană.

De partea cealaltă a baricadei se află mamele care au născut printr-o intervenție chirurgicală și care consideră că cezariana este mult mai grea din punct de vedere al recuperării decât nașterea naturală.

În acest context al taberelor mamelor „cele mai mame”, o tânără mămică a făcut o postare care a adunat mii de aprecieri și comentarii. Părerea sa ar trebui citită și înțeleasă de cât mai multe femei.

Nu felul în care ai născut te face mamă, ci dragostea necondiționată pe care o oferi copilului tău

„Mamă – o titulatură care nu se bazează pe modul în care copilul a intrat în viața ta, ci o titulatură pe care ai câștigat-o prin dragostea necondiționată pe care o oferi copilului tău.

Fie că este vorba de cezariană, ca modul în care a venit pe lume micuțul acesta, fie că este vorba despre nașterea vaginală, modul în care sora lui a cunoscut viața, sau fie că este vorba despre adopție – modurile în care am născut ne fac mame la fel de bune și iubitoare.

Abilitatea noastră de a fi părinți buni și capabili nu se contorizează în primele secunde din viața unui bebeluș, ci în ceea ce urmează după venirea sa pe lume.

Suntem diferiți și asta înseamnă că tindem să facem lucrurile în moduri diferite. Asta nu înseamnă că unii le fac mai puțin bine decât ceilalți. Mă refer aici nu doar la modalitatea prin care ne-am adus copiii pe lume, ci și la stilul de parenting, la alaptare sau hrănire cu formula, la mamele care aleg să petreacă mai mult timp în concediu de creștere a copilului sau cele care aleg să se întoarcă mai devreme în câmpul muncii, la a adormi cu copilul în același pat sau nu.

Atâta timp cât faci lucrurile cu dragoste și în cel mai bun interes al copilului, trebuie să fii respectată și apreciată pentru deciziile pe care le-ai luat.”

Postarea mămicii a fost apreciată de mămicile care îi împărtășesc punctul de vedere

„Așa este. Sunt total de acord. Fiecare mamă ar trebui să-și crească copilul după cum consideră ea că este mai bine, nu după cum cred celelalte mame din jurul ei că este potrivit.”

„Un punct de vedere foarte important pe care multe mame trebuie să-l audă și să-l aprecieze. Mulțumim!”

Vezi si: În costum de baie după ce-am devenit mamă: „Stateam pe plajă și mă uitam la trupul meu. Vedeam clar vergeturile de pe burtă, sânii goi și plini de semne… ” | Demamici.ro

Vezi si: Mama si noul corp dupa nastere. „Ce bine arati. Nici nu ai zice ca ai nascut!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni