Gabriela Cristea, obezitate de gradul 1 după cele două sarcini. Ce dietă a ținut pentru a scăpa de 25 kg | Demamici.ro

Gabriela Cristea, obezitate de gradul 1 după cele două sarcini. Ce dietă a ținut pentru a scăpa de 25 kg. Gabriela Cristea a decis să vorbească deschis despre problemele cu greutatea. Invitată în emisiunea lui Mihai Gâdea, prezentatoarea TV a mărturisit că i-a fost foarte teamă în momentul în care a fost diagnosticată cu obezitate de gradul 1.

Gabriela Cristea: „Obezitatea nu înseamnă sa ai 150 de kilograme. Eu am avut obezitate de grad 1. Am avut undeva pe la 85-86 de kilograme si aveam obezitate de grad 1. (…)

A fost un exercițiu de voință, de autosugestie, pentru că am început să vorbesc cu mine. Nu aveam o problemă cu oamenii din jurul meu – ei mă acceptau, soțul meu mă iubește necondiționat. Doar că eu nu mă simțeam confortabil nici fizic și nici psihic. (…) Am două fete mici și m-am gândit că trebuie să fiu tânără, proaspătă, în putere pentru ele.”

Gabriela Cristea, obezitate de gradul 1 după cele două sarcini. Dieta cu care a reușit să slăbească 25 kg

Gabriela Cristea s-a îngrășat după cele două sarcini. A ajuns să cântărească 86 kg. Acela a fost momentul în care prezentatoarea TV a decis să-și schimbe complet stilul de viață.

Motivată să scape de kilogramele în plus, Gabriela Cristea a ținut o dietă strictă. A reușit să dea jos 25 kg și a început să-și iubească din nou corpul. Acum cântărește 60 kg, greutatea pe care o avea când și-a făcut debutul în televiziune.

Gabriela Cristea: „Sunt în continuare la dieta, țin un regim echilibrat, cam 1200 de calorii pe zi, împărțite în 5 mese, 3 principale și două gustări și mă simt foarte OK pentru că mănânc absolut orice, inclusiv dulce o dată pe săptămână și mă simt foarte bine. Cred ca ăsta e ritmul pe care îl voi ține. Și dacă o țin așa, cred că până la toamnă o să am 50 de kilograme.

Am încercat și un regim hipoproteic și, într-adevăr, slăbești foarte repede, doar că este foarte greu de ținut și extrem de plictisitor din punctul de vedere al diversificarii alimentelor, așa că am optat pentru varianta de 1200 de calorii, împartite în 5 mese, 3 principale si 2 gustări. E super! Pe lângă asta beau minim 2 litri și jumătate de apă, beau ceaiuri din plante și nu m-am apucat încă de sport.”

Gabriela Cristea a dat jos câte 1,5 kg pe săptămână. Orele penru mese sunt fixe, iar prezentatoarea bea pe stomacul gol apă cu lămâie.

„Am slăbit ca 1,5 kg pe săptămână. Acum, în ultima perioadă, am slăbit cam 4 kilograme în 3 săptămâni. Uite ce am mâncat azi: de dimineață, când m-am trezit, am băut pe stomacul gol un pahar cu apă.

Eu personal beau o jumătate de litru de apă în care îmi storc o jumătate de lămâie. Mă ajută foarte mult cu arsurile gastrice. La ora 8.30 am mâncat un ou fiert, lângă care am așezat o jumătate de ardei gras și două ridichi.

La ora 11.00 iau prima gustare, care azi a fost un fruct și am optat pentru o banană. Dar pot fi alte fructe”, a mai spus Gabriela.

„La ora prânzului, pe la ora 14.00, a fost o salată de ton, care poate să fie destul de bogată: ton de la conservă, porumb, castravete, măsline, zeamă de lămâie, ulei din sâmburi de struguri.

Poți să mănânci câtă vrei, dar cantitatea de porumb să fie mai mică. Însă, înainte de masa de prânz am băut jumătate de litru de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Beau cam 2.5-3 litri de apă pe zi!

La ora 16.00 am o gustare, care poate fi o mână de migdale sau de caju. Sau orice sămânță sau un iaurt sau chiar și o prăjitură. Iar seara, depinde ce mănânci la prânz. Dacă este o masă copioasă, precum paste, pe care nu le mănânc niciodată seara, poate fi ceva mai ușor.

Pastele să fie integrale, neapărat. Eu le mănânc cu sos pesto sau amestecate cu tot felul de legume. Mai poți mânca supe, ciorbe, supe-creme. Nu mai mănânc pâine”, a declarat Gabriela Cristea.

Vezi si: Gabriela Cristea, despre chinul prin care a trecut pentru a deveni mama: „Ne-am hotarat sa nu mai facem. Sa ne oprim din tratamente”| Demamici.ro

Vezi si: Gabriela Cristea a pierdut o sarcina la 8 saptamani: „Se oprise din evolutie!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

o zi

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

o zi

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni