Mirela Retegan, cuvinte importante pentru mămici: „Energia mea vine din bucuria cu care mi se întâmplă lucrurile” | Demamici.ro

Este o femeie care a trecut prin multe, însă a știut să țină fruntea sus și să treacă peste încercările vieții.

Mirela Retegan a acordat un interviu pentru life.ro in care a vorbit despre mai multe aspecte din viața sa, dar și despre rolul de mămică.

„Energia mea vine din bucuria cu care mi se întâmplă lucrurile. În momentul în care ştii că faci atâţia oameni fericiţi, când tu te trezeşti dimineaţa şi ai în Inbox 50 de mesaje de la mame care spun „datorită vouă copilul meu e fericit”, „tu mă faci să fiu o mamă mai bună pentru copilul meu”, „tatăl copilului meu a citit cartea ta şi de atunci avem o relaţie normală”, când simţi că ai un rol pozitiv în vieţile atâtor oameni, cred că energia asta vine din gândurile lor bune. Atât de mulţi oameni se gândesc frumos la noi, încât nu are cum să-ţi fie rău.

Am momente în care mă întristez, dar sunt foarte puţine. Eu am învăţat, în momentul în care m-am despărţit de tatăl Mayei, un moment foarte greu în care am suferit enorm, să sufăr şi să mă întristez când îmi pot permite. M-am educat să fac asta.

În acea perioadă în care eu trăiam cea mai mare dramă din viaţa mea, despărţirea de tatăl copilului meu, făceam la Itsy Bitsy emisiunea „Zăpă” unde în fiecare zi, timp de două ore, eu trebuia să fiu cel mai vesel personaj online. Cu vocea. Iar vocea te trădează foarte mult dacă nu eşti acolo cu totul.

Pot să-mi pun fardurile, ochelarii şi nu vezi că am plâns toată ziua, dar dacă nu am vocea veselă, m-ai prins imediat că nu sunt ok. Eu m-am programat să fiu veselă şi să mă întristez. Cei din jurul meu s-au obişnuit deja şi ştiu zilele în care nu sunt bine.

De fapt, după 40 de ani eu am început să trăiesc conştient şi sunt conştientă de tot ceea ce fac, sunt conştientă inclusiv de zilele în care nu mi-e bine. Şi le comunic şi celorlalţi. Maya mă întreabă „mi se pare mie sau nu prea eşti azi în apele tale?”, „nu prea sunt” şi tot ea răspunde „bine, ne vedem mâine”.

Momentul în care începi să fii tu conştient de stările pe care le ai şi să le tratezi ca pe nişte stări normale care te apucă la un moment dat şi să le comunici şi celorlalţi, nu mai faci o dramă din ele. Şi nu mai stai să-ţi târăşti tristeţea de azi pe mâine. O consumăm azi şi mâine e o nouă zi.

Există mulţi bărbaţi speciali în viaţa mea şi în destinul meu au apărut bărbaţii de care eu aveam nevoie într-o anume perioadă din viaţa mea”.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni